Compra un parell de targetes abans no se n'apugi el preu. Una manera d'estalviar uns euros per l'imminent augment de tarifes. Això sí, cal fer bé els càlculs perquè els títols adquirits durant el 2013 caducaran el 28 de febrer. A partir de llavors deixaran de funcionar. A partir de l'1 de gener, el bitllet senzill s'encarirà15 cèntims, mentre que la T-10 s'apujarà mig euro. L'increment més pronunciat és per a la T-50/30, que costarà 42 euros amb 50 cèntims. "Els arguments de l'Autoritat del Transport Metropolità per justificar l'increment de preus són bàsicament dos. D'una banda, el descens de la demanda, que fa que es comprin menys títols de transport; i, de l'altra, que s'han congelat les aportacions econòmiques de les administracions." Entre els usuaris regna la indignació. Sobretot dels que empren la T-50/30. Consideren que l'augment del preu d'aquesta targeta perjudica els viatgers més habituals. "La meva dona és usuària de 6 vegades o 5 de la T-50 i, és clar, un increment del 8% és molt." "Es una subida bastante grande con todo lo que no sube el sueldo." "Fatal porqué si cada mes tengo que pagar una cantidad más de dinero es un pico más que se llevan de nuestro sueldo." "Jo fa més d'una dècada, o encara més, que no m'apugen el sou un 5%. Per tant la pèrdua de poder adquistiu és claríssima." Una altra veu en contra de la pujada és la de Promoció del Transport Públic. RICARD RIOL, president de PTP "En el cas del transport públic que té un problema de finançament cal un finançament de les institucions bàsicament perquè l'usuari ha arribat al límit del que pot pagar. La tarifa del transport públic ha de ser competitiva amb el vehicle privat justament pel problema ambiental que tenim." Uns increments que superen de llarg la inflació interanual, que al novembre es va situar a Catalunya en un 0,3%. Tot plegat fa que convingui treure la calculadora. Amb les noves tarifes, per a tots aquells que facin més de 63 viatges mensuals, la T-Mes és la targeta que més els surt a compte.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar aquest dilluns les tarifes dels títols de transport per a 2014, de la qual destaca l’augment del preu del bitllet senzill (2,15 €), la T-10 (10,30 €) i la T-50/30 (42,50 €).

Les pujades dels preus dels últims anys per sobre del valor de l’IPC són una de les claus del malestar dels usuaris, que veuen com el poder adquisitiu se’ls va reduint. De fet, segons l’associació Promoció del Transport Públic (PTP), el 84% dels ciutadans fan servir la T-10 o la T-50/30.