S'ha convertit en una de les obres més faraòniques dels darrers anys i al 2016, almenys una part, serà realitat. La Generalitat insisteix en l'objectiu de connectar amb la línia 9 el Prat i la ciutat: com a mínim el tram prioritari que uneix la Zona Universitària i l'aeroport. Per fer-ho possible, ha renegociat els contractes amb les empreses concessionàries de les obres i del manteniment de la línia, i tot plegat, suposa una important injecció econòmica que puja a 200 milions d'euros. SANTI VILA, conseller de Territori i Sostenibilitat "Bàsicament és un sistema que el que fa és aixecar finançament per valor de 200 milions d'euros, generant estalvis en tot el que és el sistema concessional de manteniment i d'algunes noves inversions al llarg de tota la concessió." L'operació permet desencallar el projecte i reprendre amb força les obres del primer tram de la Línia 9 aquest 2014, per tal de complir amb el calendari anunciat al febrer. El tram central, però, continua ajornat sense data per rependre els treballs.

En una entrevista a Catalunya Informació, Vila ha anunciat que les obres de la Línia 9 del metro es reprendran amb força aquest 2014. L’objectiu, segons ha destacat el conseller, és que el tram que ha d’unir la Zona Universitària amb Collblanc i l’aeroport estigui enllestit l’any 2016, com ja va anunciar el febrer passat.

Segons el calendari inicialment previst per la Generalitat, el metro havia d’arribar a l’aeroport el 2014, però la delicada situació financera de l’Administració catalana va dur el nou govern a paralitzar pràcticament les obres. Des de llavors, els departaments de Territori i d’Economia han estat negociant amb les empreses concessionàries la fórmula per poder reprendre-les, tot i la manca de pressupost de la Generalitat. L’anunci del conseller Vila d’avui confirma que aquestes negociacions permetran completar al 2016 almenys l’extrem sud de l’L9, mentre es busca una solució per a tot el tram central des de la Zona Universitària fins a la part que ja funciona entre la Sagrera, Santa Coloma i Badalona.