Congelar els preus i definir un nou model de mobilitat

El sindicat demana que es congelin les tarifes de 2013 mentre es decideix la posada en marxa de la T-Mobilitat, una targeta que, segons CCOO, encara “trigarà a arribar”. El sindicat alerta que, mentrestant, els sectors socials més desafavorits noten “les conseqüències del malbaratament econòmic de les infraestructures de transport”. Per això, proposen obrir “un debat públic sobre el tema tarifari” i denuncien “la necessitat d’aprovar una llei de finançament del transport públic” que n’afavoreixi l’ús i busqui la reducció del transport privat, més contaminant.

A més CCOO recorda que aquesta decisió de l’ATM d’augmentar les tarifes és contrària a l’anunci que va fer el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que va dir que afectaria els turistes i viatgers ocasionals.

El sindicat demana mesures per fidelitzar els usuaris i afavorir els sectors mes perjudicats per la crisi, a més de “definir un nou model de mobilitat que redueixi la circulació abusiva d’automòbils“. CCOO considera que la modificació de preus que ha fet ATM no fomenta la fidelització i recorda que només s’ha congelat el preu de targetes com la T-Mes, que té un utilització baixa, del 9,53%.