En només una hora han aterrat 72 avions i el vestíbul d'arribades s'ha convertit en un formiguer de viatgers, familiars que els recollien i maletes. CRISTINA CUSÍ "Acabem d'arribar de Mallorca, de passar-hi un parell de setmanes, amb molt bon temps la primera setmana i la segona setmana ja hem tingut una mica més de problemes." SUSANA FERNÁNDEZ "23 días de viaje y vengo de Vietnam y Camboya. Más de 20 horas de avión. Entre los transfers y todo, más de veinte, o sea que ganas de llegar a casa ya y descansar." Des de divendres fins demà s'han programat gairebé 3.500 operacions a l'aeroport del Prat. El dia de màxima activitat és avui, quan hi ha prop de 900 vols. S'acaba l'agost i, per a molts, significa tornar a començar. ÁLVARO MARTÍNEZ "Estic massa cansat com per anar-me'n a treballar demà, però 'hemos de apechugar', que es diria en castellà." I un dels altres punts on avui hi ha hagut molt trànsit de gent és l'estació de Sants. Per molts dels que han passat per aquí el llarg el dia d'avui, també era l'últim dia de vacances. Alguns, però, s'ho agafen amb ganes. RAMON "Jo tinc la sort de treballar del que m'agrada. Tornar a la feina és tornar a la il·lusió, tornar a començar." MERCEDES "No, no em fa mandra, fins i tot em ve de gust una mica de rutina." Segons Renfe, aquest diumenge ha estat especialment mogut. BIANCA "Venimos de Murcia y ha parado mucho tiempo en Valencia. El tren estaba lleno, la verdad es que las estaciones estaban increíblemente llenas de gente." Amb avió o amb tren el que està clar és que per molts aquest cap de setmana posa punt i final a les vacances d'estiu.

Les vacances d’estiu estan a punt d’acabar per a molts barcelonins, i per això s’han d’extremar les precaucions, especialment a la carretera. En tot l’agost a la xarxa viària interurbana de Catalunya hi ha hagut 22 víctimes mortals, set més que en el mateix període del 2012. Deu d’aquestes víctimes van ser durant els quatre dies del pont del 15 d’agost. Nou han estat víctimes de col·lisions frontals.

Les vies en les quals es poden registrar retencions a última hora són la N-340, per tornar de la Costa Daurada, i la C-31 i la C-65, de la Costa Brava, a més de les vies d’accés a l’àrea metropolitana de Barcelona. S’han desplegat 670 agents dels Mossos d’Esquadra per les carreteres catalanes i s’han realitzat 450 controls de velocitat, transports i drogoalcoholèmia.