El túnel que travessa la plaça d’Espanya per la Gran Via quedarà talla al trànsit aquest divendres, 31 de març, a la nit per les obres de perllongament de l’L8. El tall de trànsit s’allargarà durant 10 dies, fins a les 14 h del dilluns 10 d’abril, és a dir, aprofitant els dies de vacances de Setmana Santa, quan hi ha menys volum de vehicles a la ciutat. Durant aquests dies la Guàrdia Urbana recomana evitar l’accés a Barcelona per la Gran Via i utilitzar les rondes.

Afectacions a l’entorn de la plaça d’Espanya

El tronc central de la Gran Via estarà tancat en sentit Besòs entre els carrers de Mèxic i Llançà. Així, els vehicles que hi vulguin passar des de la plaça de Cerdà hauran de fer el recorregut pel lateral mar i incorporar-se a la plaça d’Espanya per tornar a agafar la Gran Via.

Per pal·liar-ne els inconvenients, en el tram del lateral mar, entre Mèxic i la plaça d’Espanya s’habilitaran tres carrils de circulació. I, a més, el carrer de Mèxic serà de sentit únic cap a Montjuïc perquè els cotxes es puguin desviar cap a Rius i Taulet, Lleida, Tamarit, Paral·lel o Entença. Això també implicarà que, des del carrer de Sant Fructuós amb el carrer de Mèxic només es podrà girar a la dreta, cap a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, i des d’aquesta avinguda, en sentit Besòs, no es podrà girar cap al carrer de Mèxic.

El tall de trànsit al túnel de la plaça d’Espanya forma part dels treballs previs per a la connexió de les línies Llobregat-Anoia i Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El projecte inclou unir les estacions de la plaça d’Espanya i Gràcia i construir tres estacions.