aula institut
Foto: Mar Rovira (ACN)

(ACN/Redacció) El sindicat Professors de Secundària (Aspepc·sps) ha decidit cridar a la vaga els docents els dies 25 i 26 de gener. En un comunicat ha criticat, però, que USTEC convoqués l’aturada de manera “unilateral” i “irresponsablement”, trencant la unitat sindical.

El sindicat afirma que el Departament d’Educació ha estat “jugant a guanyar temps” des del setembre i ha afegit que en la trobada d’aquest dijous amb Educació ha quedat palesa la “nul·la voluntat negociadora”. Per tot plegat, asseguren que la situació és “insostenible” i convoquen vaga per al 25 de gener, incorporant punts que diuen que no estan presents a les convocatòries de la resta de sindicats com la retirada del currículum, i se sumen a la del 26. Entre aquests aspectes que reivindiquen hi ha la revocació del nou currículum, la recuperació de la convivència i la disciplina als centres o l’estabilitat del professorat interí.

USTEC manté les aturades tot i els avenços en la negociació

USTEC ha decidit mantenir la vaga d’ensenyament, tot i que en la darrera reunió amb el departament d’aquest dijous reconeix que les negociacions han avançat. Tot i això, les aturades continuen perquè aquest acostament “no ha estat suficient, de moment”.

USTEC demana la reducció de dues hores lectives del professorat major de 55 anys, una fórmula o pacte perquè els interins que no aconsegueixin plaça no perdin la possibilitat de treballar pel departament i una negociació de les condicions de l’avançament de curs.