Els taxistes decidiran aquest dimecres al matí en una assemblea a la plaça de Catalunya si accepten la proposta de regulació dels vehicles de lloguer amb conductor, VTC, proposada per la Generalitat. La votació serà a les 11 del matí i, si s’accepta, es desconvocarà la vaga indefinida que mantenen des d’aquest divendres.

A les portes del Departament de Territori i Sostenibilitat, els representants del comitè d’empresa han explicat les mesures a centenars de taxistes que s’hi han concentrat durant tota la tarda. Tot i això, han ajornat la votació fins a aquest dimecres perquè consideren que es tracta d’una decisió important i que cal temps per pensar-ho bé. Segons han dit, serà una “decisió vinculant i decisiva”.

Entre les mesures que proposa la Generalitat, n’hi ha que han estat aplaudides pels taxistes concentrats, com que els VTC no puguin estar geolocalitzats a través d’aplicacions mòbils ni circular si no estan en servei. Pel que fa a la principal reivindicació del col·lectiu, l’obligació de precontractar els serveis de VTC amb antelació, ha generat opinions a favor i en contra. Mentre que a alguns conductors els ha semblat correcta la proposta de fixar en una hora el temps mínim de precontractació, d’altres ho han considerat insuficient.

Els representants d’Uber i Cabify ja han expressat el desacord amb la decisió del govern català i han amenaçat d’abandonar la ciutat de Barcelona.