L’Ajuntament ha activat el protocol d’actuació davant del nou episodi de contaminació que viu Catalunya. Després de dos dies en avís preventiu, ara els registres indiquen un augment de les partícules en suspensió (PM10) per sobre de 50 µg/m³ en algunes estacions de mesurament i, a més, la situació no millorarà en les properes 24 hores, segons les previsions. Es recomana no traslladar-se en vehicle privat i no fer activitat física intensa a l’aire lliure.

Concentració partícules PM10

Per tot plegat, i per evitar la resuspensió de partícules en l’aire, es demana aturar les activitats que generin pols en obres, se suprimeix l’ús de bufadors en tots els serveis de neteja i jardineria, l’Ajuntament regarà parcs i places no asfaltats i s’incrementarà el reg amb aigua freàtica de les vies principals de Barcelona.

Recomanacions a la ciutadania

Es recomana a la població evitar l’ús del vehicle privat i, de fet, a les autopistes i vies on habitualment es pot circular a 120 quilòmetres per hora es recomana no superar els 90 km/h mentre duri l’episodi. També es demana a la ciutadania regular la climatització de les llars i llocs de feina per evitar un escalfament excessiu, ventilar els habitatges durant les hores amb menys trànsit i moderar l’exercici físic a l’aire lliure.

L’últim episodi per alts nivells de PM10 va ser el 18 de desembre i es va allargar durant tres dies. Aquesta vegada, l’episodi pot allargar-se fins dimarts, quan es preveu que comenci a entrar vent de ponent i de mestral i això ajudarà a millorar les condicions perquè les partícules en suspensió es dispersin.