retard Renfe

Reparar els danys de la borrasca Gloria a la xarxa ferroviària de Catalunya costarà 20 milions d’euros. Aquesta és la primera estimació d’Adif una setmana després del temporal que va provocar greus afectacions en el servei. Els tècnics han detectat 52 punts amb afectacions greus o molt greus. Se situen en les línies que van quedar més malmeses pel temporal, és a dir, les que uneixen Barcelona amb Maçanet-Maçanes, Puigcerdà, Sant Celoni-Portbou, Manresa, Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès.

Restablerta la circulació de trens

Les línies van quedar afectades per caiguda d’arbres, inundació de les vies o esllavissades. Tot i això, s’ha restablert el servei a tota la xarxa ferroviària excepte al tram de l’R1 que uneix Malgrat i Blanes. Segons Adif, de moment no se sap quan es podrà recuperar i no es podrà saber fins que els tècnics de l’empresa puguin accedir a la zona amb plenes garanties de seguretat.

Incidència a l’R3 i l’R4

Precisament, aquest dijous una avaria en el sistema de senyalització a les estacions entre Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal ha provocat retards de fins a 30 minuts a l’R3 i l’R4. Per mirar de reparar la incidència, a dos quarts de vuit del matí s’ha interromput la circulació de trens en sentit nord i, selectivament, s’han desviat alguns combois per l’estació del Clot. Una hora més tard, els tècnics d’Adif han restablert el servei per totes dues vies, tot i que l’avaria no s’ha pogut reparar.