Les obres de pavimentació s’han iniciat aquest dissabte al tram de la ronda de Dalt (B-20) comprès entre la plaça d’Alfonso Comín i la rotonda de Bellesguard. Abans de les 22 h, els tres carrils de circulació en sentit Llobregat han començat a tallar-se al trànsit, formant un embut que fa sortir els cotxes de la ronda per la sortida 6. Tot seguit les màquines han baixat al tronc central de la ronda i han arrencat, en primer lloc, les tasques de fresat del paviment antic.

La circulació de vehicles es desviarà durant tota la nit i fins al migdia de diumenge pels carrers de Josep Garí, Adrià Margarit i Isaac Newton, que constitueixen en aquest tram els carrils laterals de la ronda de Dalt. Està previst que la ronda de Dalt recuperi la normalitat el diumenge al migdia, abans que s’iniciï l’operació tornada del cap de setmana llarg de l’1 de maig. Mentre duri l’afectació, se n’informarà als panells i la Guàrdia Urbana hi envia agents per facilitar els desviaments.

Aquestes obres suposaran la renovació de 16.000 metres quadrats de paviment i el pintat de la senyalització horitzontal de més de 10.000 metres de via.

A causa de les obres, el servei del tramvia Blau començarà a funcionar diumenge de les 12 h. Com a alternativa, es pot utilitzar la línia de bus 196 fins la plaça del Doctor Andreu.

Treballs de manteniment a les rondes

Durant aquest any 2015 s’han planificat tres grans campanyes de manteniment del ferm de les rondes, una que es realitzarà aquest cap de setmana llarg de maig i les altres dues programades per a l’estiu. Per minimitzar l’impacte en el trànsit, les obres són programades i planificades amb mesos d’antelació en períodes durant els quals l’afectació sobre la circulació de vehicles es preveu que sigui més baixa.

L’any passat, els treballs van començar durant la Setmana Santa, en concret a la ronda del Litoral en sentit Trinitat des de la sortida 24 fins a la incorporació 25, a Sant Adrià de Besòs. A l’estiu es van fer treballs de manteniment a la mateixa via en el tram comprès entre les sortides 26 i 30 (Bon Pastor) també en sentit Trinitat; a l’agost els treballs es van traslladar a la ronda de Dalt en sentit Besòs entre Vallcarca i Horta. Durant el 2013 els treballs es van concentrar a la ronda del Litoral en el tram comprès entre el Nus de la Trinitat i la sortida 28 (Gran Via) en sentit Llobregat i a la ronda de Dalt, entre la Vall d’Hebron i Vallcarca -just abans del tram que s’asfalta aquest cap de setmana- i entre la plaça de Karl Marx i el Nus de la Trinitat.

Cada any es renoven tres quilòmetres i mig del paviment de les rondes, que en total fan 35 quilòmetres en el tram que és responsabilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell Comarcal del Barcelonès. D’aquesta manera, cada 10 anys es renova la totalitat de l’asfalt a les rondes.