L'ampliació del Casal La Tronada permetrà passar de les 48 places actuals a 60. Segons els veïns, però, la demanda dels nens i joves de Can Peguera i el Turó de la Peira no evitarà que hi continuï havent llista d'espera. CARLOTA RUSO, secretària de l'Associació Juvenil Tronada "Ja feia molt de temps que lluitàvem per tenir aquest equipament de qualitat. Nosaltres lluitàvem per tenir un espai més gran, perquè és una necessitat que tenim al barri. I ara estem, de fet, amb nens en llista d'espera. La idea era tenir un espai més gran. Es queda petit, però vaja..." En total, La Tronada guanyarà 155 metres quadrats amb les obres. La manca de pressupost, però, ha reduït el projecte aprovat fa quatre anys, que preveia un equipament de quatre plantes. Ara el cos principal de l'edifici només guanyarà 25 metres quadrats. I els altres 130 metres quadrats s'aconseguiran cobrint la vorera exterior. PEP ORTÍZ, AV Can Peguera "Tot el que és l'antiga vorera, els antics porxos de quan era col·legi es guanyen com a equipament, però com a un equipament bastant fals. Donat que allò és el corredor d'entrada i sortida de les aules, difícilment es pot utilitzar. És convertir-lo en una mena de pati cobert on els nens poden sortir a fer una mica d'esbarjo els dies que plou." La reforma de l'equipament permetrà que La Tronada esdevingui un centre obert infantil en un futur immediat. Està previst que les obres finalitzin a l'octubre. Mentrestant, el casal ha distribuït l'activitat dels quatre grups en dues escoles del barri i el Casal de Barri la Cosa Nostra.

Amb les obres, l’equipament guanyarà 155 metres quadrats, però segons l’AV de Can Peguera, aquesta ampliació no cobrirà la demanda d’usuaris, més aviat al contrari.  Un cop finalitzin els treballs, La Tronada continuarà exercint com a esplai diari i de cap de setmana, però en un futur immediat esdevindrà un centre obert infantil.

La reforma no té res a veure amb el projecte que es va aprovar en el mandat anterior, que preveia un equipament amb quatre plantes. L’espai passarà dels 256,10 metres quadrats actuals de superfície a tenir un total de 411,10 metres quadrats. El cos principal disposarà de tres aules i dues zones de banys, instal·lacions i magatzems. A l’exterior s’ampliaran 130 metres quadrats que serviran com a espai polivalent i sala de monitors. Aquests metres es guanyaran cobrint la vorera exterior amb una estructura de vidre. Segons l’AV de Can Peguera, l’ampliació exterior servirà com un accés i com a pati obert els dies de pluja, però difícilment podrà ser aprofitable per a les activitats regulars. Les obres tenen un pressupost de licitació de 720.000 euros i està previst que finalitzin a l’octubre.