Els pedaços desfiguren encara l'enrajolat de la rosa dels vents de la plaça de Catalunya. Aviat, però, això canviarà. De fet, ja han començat les tasques de reparació del paviment al costat oest de la plaça. De moment, només s'han canviat algunes rajoles trencades. Encara queda, per tant, molta feina per fer però els canvis comencen a fer-se visibles. "Precisament estava dient que estava molt lleig, que ho veia molt mate... I he vist que estaven arreglant-ho i he dit mira, com a mínim fan alguna cosa." "M'hi estava fixant al creuar la plaça. He dit: ai sembla que està diferent. I sembla que pot ser que està humit, per la humitat." Li ha semblat que el terra està humit però en realitat està cobert per una pasta especial que, un cop polida, donarà uniformitat a les rajoles. Així no es diferenciaran les noves de les velles i el terra quedarà uniforme. GUILLEM MARTÍNEZ / BERTA HEREDIA: "En total es canviaran 400 metres quadrats de rajoles en un procés que s'allargarà fins al juny perquè s'està fent per fases. D'aquesta manera es vol minimitzar l'impacte sobre la plaça perquè barcelonins i turistes hi puguin seguir passejant." Segons els paradistes que treballen a la plaça moltes rajoles es van malmetre a causa del pes de la pista de gel. Veuen positivament que s'arreglin però pateixen que no durin massa temps. MARCO ANTONIO MARTÍNEZ, paradista: "Això si s'arregla ara perquè vinguin ara al novembre una altra vegada i posin la pista de gel. Això és tirar els diners." La rehabilitació del mosaic de la plaça de Catalunya costarà 100.000 euros.

Ja s’han començat a substituir les rajoles trencades del costat oest de la plaça de Catalunya. Un cop col·locades, se’ls aplica a sobre una capa d’una pasta especial que un cop polida servirà per donar uniformitat a l’aspecte del paviment. S’aconsegueix així que no s’aprecïi diferència entre les rajoles antigues i les noves.

Els paradistes que treballen a la plaça s’alegren que s’arregli el paviment però pateixen que es torni a fer malbé l’hivern vinent quan s’instal·li de nou la pista de gel. Segons asseguren, el pes de la Bargelona va esquerdar nombroses rajoles, i va foradar el paviment, que es va tapar provisionalment amb formigó. L’Ajuntament va negar que els desperfectes en l’enrajolat fossin fruit de la instal·lació de la pista de gel ja que, segons el consistori, es fa una revisió del paviment abans i després del muntatge. Les esquerdes, asseguren, són fruit del deteriorament propi del pas del temps.