t-usual caducada 2023

Llevar-se amb la T-Usual caducada. Això és el que han viscut molts usuaris del transport públic aquest dilluns al matí, quan s’han trobat amb la sorpresa que tenien el títol de la T-Usual caducat. I tot per un error tècnic. Han vist el problema en anar a validar la targeta i, a més, han comprovat que no eren els únics a qui els passava. Segons han assegurat fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a betevé, s’ha tractat d’un error del sistema de validació que ha afectat tots els operadors del sistema tarifari integrat.

L’Autoritat del Transport Metropolità admet que s’han detectat incidències “per error de càrrega de caducitats del sistema”. Expliquen que n’han resultat afectats “alguns usuaris de bitllets magnètics” i assegura que tot plegat ha quedat resolt a les 11 hores.

Sigui com sigui, el problema ha coincidit en el temps amb la caducitat de les T-Casual comprades el 2022 que, en aquest cas, sí que caducaven aquest diumenge, 15 de gener. De fet, aquesta data també hauria caducat la T-Usual si no se n’hagués prorrogat la bonificació del 50 % de l’Estat i la Generalitat.

Canvi de targeta a Atenció a l’Usuari

La incidència fa que les màquines validadores marquin com a caducats títols de la T-Usual encara en vigor. De fet, la incidència també s’ha produït en algunes T-Usual comprades aquest mateix 2023. Els usuaris afectats es poden adreçar a Atenció a l’Usuari, on se’ls renovarà el títol de transport amb la caducitat correcta.

Queixes dels usuaris a Twitter

Alguns dels usuaris han compartit el problema a les xarxes socials i han relatat que no han estat els únics que s’han trobat amb aquesta caducitat errònia.