La Julia Garcia, una veïna amb discapacitat visual que viu a la Marina de Port, ja pot agafar el Bus del Barri 125 de manera autònoma gràcies a la plataforma d’accés que TMB ha instal·lat recentment a la parada del carrer de la Foneria. La nova plataforma evita que els vehicles aparquin a la zona reservada per a l’autobús i possibilita l’accés a les persones grans o a aquells usuaris que utilitzen cotxets de nadons, cadira de rodes o tenen alguna discapacitat.

La demanda veïnal es va iniciar fa uns mesos, quan Garcia va denunciar a betevé que a la parada del Bus del Barri 125 del carrer de la Foneria sempre hi havia vehicles estacionats que impedien que els autobusos s’acostessin fins a la vorera. Això li impossibilitava accedir a l’autobús de manera autònoma, ja que a causa de la seva discapacitat visual absoluta necessita memoritzar les distancies i desplaçar-se amb el seu bastó. Per tant, si troba vehicles estacionats a la parada de qualsevol bus, ella es veu obligada a trobar un forat entre els cotxes mal aparcats per sortir fins a mig carrer i pujar a l’autobús.

La nova plataforma del carrer de la Foneria és més estreta que altres plataformes d’accés que ja funcionen arreu de la ciutat, ja que aquest és un vial amb dos carrils de circulació bidireccional i amb dos carrils d’aparcament i no se’n podia instal·lar una d’amplada convencional.