Passatger amb maleta a Ryanair

Els passatgers que volin a partir d’aquest dimecres amb Ryanair hauran de pagar entre sis i 25 euros per l’equipatge de mà de menys de 10 quilos. La nova política d’equipatge afecta les maletes de cabina que tenen les mesures clàssiques. Ara, la companyia irlandesa només permet una “petita peça d’equipatge personal” (una bossa, un maletí o una motxilla petita) que càpiga sota el seient de l’avió de cada passatger. Les mesures màximes de l’equipatge han de ser de 40 cm d’amplada, 25 d’alçada i 20 de profunditat per poder-lo entrar a l’avió sense cost.

La decisió afecta els passatgers que no adquireixin un bitllet prioritari. La companyia vol “reduir els retards en els vols” causats per la tramitació dels equipatges, segons ha informat Ryanair, que nega que la mesura sigui per “fer diners”. A més, ha assegurat que sis de cada 10 clients no es veuran afectats per aquest canvi. D’acord amb Ryanair, un 30 % dels usuaris adquireixen un bitllet “prioritari”, i un altre 30 % un de “no-prioritari”, però viatgen amb només un petit equipatge de mà.

Fins ara, els clients que no contractaven l’embarcament prioritari no podien pujar a l’avió la maleta de mà: aquest equipatge es portava a la bodega de forma gratuïta. Ara, hauran de pagar sí o sí per portar aquest equipatge.

Noves tarifes de Ryanair per a l’equipatge de mà

Des d’aquest dimecres, Ryanair té dues tarifes. La companyia cobra sis euros per portar dues peces d’equipatge a la cabina de l’avió: una, la petita, sota el seient del passatge, i l’altra, d’un màxim de 10 quilos, en el compartiment.

També hi ha una tarifa de vuit euros que permet pujar la bossa petita a la cabina i facturar la peça d’equipatge de fins a 10 quilos, la qual es recollirà a la cinta d’equipatges a l’arribada a l’aeroport.

En el cas que el passatger porti una segona peça d’equipatge a la porta d’embarcament o si la bossa petita és massa gran, la companyia aplicarà un càrrec de 25 euros.