vaga 28 octubre

La vaga a Renfe del 31 d’octubre afecta directament el servei de Rodalies. Aquest dimecres és dia laboral i la vaga pot causar problemes des de primera hora a tothom qui vulgui desplaçar-se amb tren per anar a treballar, ja que comença a la mitjanit del 30 al 31 d’octubre, i pot generar complicacions també en la tornada a casa, la nit de la Castanyada, perquè s’allargarà fins a les 23 h.

Per això, et proposem diverses alternatives per moure’t en transport públic durant aquest dimecres 31 d’octubre, utilitzant el metro, els Ferrocarrils de la Generalitat o les línies d’autobusos regulars principals que connecten diferents comarques.

  • Des d’Igualada

Per desplaçar-se fins a Barcelona des d’Igualada, i la zona de l’Anoia, una de les opcions és desplaçar-se fins a Martorell amb un autobús interurbà i aquí utilitzar l’S4 o l’S8, línies que fan les mateixes parades que els trens de Rodalies en aquesta zona, i que finalitza també a plaça d’Espanya. Una altra opció és provar l’autobús directe d’Igualada a Barcelona. Consulta els horaris aquí.

  • Des de Vic

Per als usuaris de l’R3, que connecta Vic i poblacions properes amb Barcelona, una alternativa és l’autobús directe e12 (Vic – Barcelona, i a l’inrevés). Aquest autobús fa parada a la Sagrera, carrer de Casp i Pau Claris i a l’Estació del Nord. Consulteu-ne aquí els horaris.

  • Des de Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat

Per arribar a Barcelona des de Cornellà i l’Hospitalet de Llobregat i estalviant-vos el servei de Rodalies, teniu l’opció del metro. Des de Cornellà podeu agafar l’L5, que permet arribar fins a la plaça de Sants (on fer transbord a l’L1) o Sants Estació (per fer transbord a l’L3). Des de l’Hospitalet de Llobregat es pot arribar fins al centre amb l’L1, que permet fer transbord a plaça de Sants amb l’L5 i a Espanya amb l’L3.

  • Des de Sant Cugat, Terrassa i Sabadell

Malgrat que alguns usuaris del transport públic utilitzen Rodalies, es pot arribar a Barcelona amb el servei de FGC: S1, S2 i S5.

ferrocarrils reforça la seguretat per contenir els grafiters

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Pels estudiants barcelonins que hagin de desplaçar-se a la UAB, poden utilitzar els FGC, amb els trens de les línies S2 i S6, des de la plaça de Catalunya. Els qui ho fan amb el servei de Rodalies des de Sant Andreu, poden utilitzar l’autobús e3 (des de la Sagrera fins a la UAB). Consulta’n el recorregut.

  • Des de Mataró i altres zones del Maresme

Els usuaris que vinguin a Barcelona habitualment amb l’R1 tenen una alternativa, fer-ho en bus. Hi ha una línia directe e11.2 des de Mataró (vegeu aquí els horaris) i una altra línia, la C10, que passa per zones com Badalona, Montgat, Masnou, Vilassar de MarConsulta aquí per on passa.

  • Aeroport de Barcelona-el Prat

Per anar i tornar de l’aeroport, si ho feu habitualment amb l’R2 Nord, podeu anar-hi també amb la línia de metro L9 Sud, que passa per Europa-Fira i arriba a la Zona Universitària. També us permet fer transbord a Torrassa i passar a l’L1 i arribar al centre de Barcelona, i a l’inrevés. També podeu optar per l’Aerobús, l’autobús directe del centre de Barcelona amb les terminals de l’aeroport.

A continuació pots veure el plànol complet de la xarxa de transport de l’ATM. Pots ampliar aquest plànol clicant aquí.

Plànol alternatives vaga rodalies 31 octubre

Aquestes són algunes de les alternatives davant dels previsibles problemes de mobilitat que es poden produir arran de la vaga.