Els clients de Ryanair que no hagin contractat el servei d’embarcament prioritari no podran pujar a l’avió la típica maleta de mà als vols perquè aquesta companyia considera que s’acaba allargant massa el procés dins de cabina i endarrerint l’hora de sortida dels vols.

Per això, Ryanair ha decidir a partir d’ara aplicar un cost per poder pujar-les a bord: serà de cinc euros per trajecte si es contracta prèviament el servei d’embarcament prioritari i de sis si es fa la facturació el mateix dia.

Aquest servei és el mateix que ja existia i que els clients contracten per poder saltar-se la cua i ser els primers a entrar a l’avió. Ara s’hi sumarà el fet de poder pujar la maleta petita a l’avió.

Els clients que no contractin l’embarcament prioritari només  hi podran pujar la bossa de mà o una motxilla petita, però en cap cas una maleta de mà,  que serà portada a la bodega de forma gratuïta, a la mateixa porta d’embarcament.

L’aerolínea irlandesa ha aprofitat per recordar també que des del mes de setembre  el pes de l’equipatge facturat permès ha augmentat de 15 a 20 quilos i que la tarifa base per facturar una maleta de 20 quilos s’ha reduït de 35 a 25 euros.

Quines mides ha de tenir l’equipatge de mà permès i sense cost?

És la gran pregunta que molts usuaris es fan. Com ha de ser la bossa que es permet pujar a cabina sense haver de pagar cap cost extra? Ryanair s’ha apressat a comunicar-ho als clients i a l’aeroport de Barcelona-el Prat hi han instal·lat uns aparells perquè es puguin mesurar les bosses de mà abans d’embarcar.

Les mides admeses d’una motxilla petita, una bossa o, per exemple, una càmera de fotos, és de 35 cm x 20 cm x 20 cm. Quan les mides siguin les d’una maleta de cabina, és a dir, 55 cm x 40 cm x 20 cm l’equipatge anirà a la bodega si no es paga el nou cost extra per poder-la pujar a l’avió.