Un vídeo gravat un passatger del vol FR015 de Ryanair entre Barcelona i Londres mostra com un home es nega a seure a l’avió al costat d’una dona negra. Les imatges van ser captades divendres passat per David Lawrence, un passatger que seia a l’altre costat del passadís. Lawrence va gravar amb el seu telèfon mòbil com un home insultava a crits la dona, que viatjava amb la seva filla. “No vull seure al costat de la teva cara lletja”, li va dir. Tot i que la dona li va respondre amb tranquil·litat, ell va continuar insultant-la: “No em parlis en un ‘puto’ idioma estranger, puta vaca lletja”, li va insistir.

Finalment, i després que la filla de la dona s’encarés amb el passatger, un dels assistents del vol de Ryanair va intercedir en el conflicte i, a banda de demanar a l’home que es calmés, li va preguntar a la dona si volia canviar de seient, a la qual cosa finalment ella va accedir. Les imatges també mostren com només un altre noi, que seia tot just a la fila del darrere, va intentar sense èxit que l’home es calmés.

L’enregistrament amb tota la seqüència dels fets s’ha fet viral a través de les xarxes socials i ha provocat una pluja de crítiques a la companyia aèria. Molts usuaris li retreuen que optés per canviar de seient la dona negra en comptes d’actuar contra l’actitud racista de l’home. Per això, Ryanair ha respost a través de les xarxes socials que està investigant els fets i que els ha posat en coneixement de la policia d’Essex.

L’Ajuntament denunciarà els fets

A través d’un tuit, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania i Transparència, Jaume Asens, ha fet saber que el consistori denunciarà els fets. Volen contactar tant amb l’autor del vídeo que s’ha fet viral a les xarxes com amb possibles testimonis dels fets. Per això ha posat a disposició de la gent un correu per contactar en cas de tenir informació. Asens no només critica l’actitud del passatger que va proferir crits racistes, sinó també de l’actuació de Ryanair.