Per aquí és on demà passarà la cavalcada. A peu de carrer, molts nens i famílies veuran els Reis enfilar cap al centre de la ciutat. El trànsit hi estarà restringit i per primera vegada a la cavalcada també es prohibirà l'entrada i circulació per la ciutat de camions de més de 3.500Kg. Se n'informarà a través d'uns panells similiars a aquests des de les rondes. També hi haurà un reforç especial en tot el recorregut tant amb efectius humans com amb d'altres sistemes de protecció. L'organització no ha volgut concretar si s'instal·laran barreres o pilones de formigó. JORDI SAMSÓ, gerent de Seguretat i Mobilitat "En general hi ha una restricció de camions a tota la ciutat de més de 16 tones i en algunes zones específiques aquestes restriccions són encara més importants, com ara a Ciutat Vella tot l'any. El que es farà és una especial cura per la durada de la cavalcada." A qui no espanta la restricció dels camions és als comerços. Tot i ser una tarda important de vendes, asseguren que tots els productes són a la botiga i que no esperen cap descàrrega important. GABRIEL JANÉ, president de Barcelona Oberta "La campanya de Reis pràcticament està privisionada, tots els comerços tenen els seus productes a les botigues. Si alguna cosa s'està planificant és l'aprovisionament de cara a les rebaixes, que en tot cas serà posterior". Tot i això sí que hi ha algunes entregues puntuals que caldrà modificar. ANTONIO GÓMEZ, transportista de SEUR "Llamaremos al cliente que nos lo tenga preparado a les tres para poder cargar y salir antes de les cuatro de la zona". La majoria, però, faran el repartiment en petites furgonetes per quedar al marge de la restricció.

La Guàrdia Urbana de Barcelona activarà en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergència municipal per minimitzar les afectacions al trànsit i de les quatre de la tarda a les 10 de la nit no podran circular per dins de la ciutat els vehicles que superin els 3.500 kg, excepte els serveis públics. És la primera vegada que el cos policial activa aquesta restricció que ha estat consensuada amb el cos dels Mossos d’Esquadra, com ha explica el gerent de Seguretat i Mobilitat, Jordi Samsó. De fet, Madrid també ha restringit el pas de camions durant la cavalcada a la capital espanyola.

Els agents faran un ampli desplegament per desviar el trànsit i aniran reobrint els carrers a mesura que avancin les carrosses dels Reis i en funció de l’estat del trànsit. Les restriccions més importants es produiran entre les cinc de la tarda i dos quarts de 10 de la nit, amb especial afectació a Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc. L’impacte es podria estendre fins al districte de Sant Martí i a la ronda del Litoral.

Ses Majestats d’Orient arribaran al Moll de la Fusta a dos quarts de cinc de la tarda i la cavalcada començarà a les sis de la tarda. El recorregut que faran els portarà pel passeig de la Circumval·lació, l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el passeig d’Isabel II, la via Laietana, el carrer de Fontanella, la plaça de Catalunya, el carrer de Pelai fins a la plaça de la Universitat per seguir per la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda i l’avinguda del Paral·lel fins a la recta final: la plaça d’Espanya, l’avinguda de la Reina Maria Crisitna i l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, on acabarà.

Des de primera hora del matí s’hauran de retirar tots els vehicles aparcats en aquests carrers, fins i tot les motos en voreres. A partir de les 11 h es desactivaran els parquímetres dels carrers que formen part del recorregut.