Aquest dissabte al migdia l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on hi haurà la festa de la nit de Cap d’Any, ja estava tallada al trànsit, així com també estava tancat l’accés als vianants a la vorera del costat Llobregat. Enguany la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra també han decidit col·locar barreres rígides de formigó als accessos de les avingudes de Rius i Taulet, la de Francesc Ferrer i Guàrdia i la del Paral·lel. Només podran accedir-hi els vehicles policials o d’emergències.

L’objectiu de la mesura és, tal com s’ha fet en altres ciutats europees, evitar l’entrada de vehicles de gran tonatge a l’espai, que concentrarà una gran multitud de gent aquest dissabte a la nit. A més, també serviran per mantenir les distàncies de seguretat amb la zona on es troben els 1.000 quilos de pirotècnica que es llançaran durant la festa. De fet, el poc control que els agents tenien del perímetre va provocar que l’assaig general de divendres comencés amb retard.

Per això els talls de trànsit han començat abans del que estava previst. L’espectacle, però, començarà a dos quarts de dotze de la nit i acabarà a un quart d’una de l’any nou. Tot i així, hi haurà música des de dos quarts de deu de la nit.

Els agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra també preveuen dispositius de prevenció en altres zones de la ciutat, com la plaça de Catalunya, malgrat que no hi ha previst cap acte, i s’establiran diversos controls d’alcoholèmia i drogotests.