Els veïns dels carrers que participen en la Festa Major de Gràcia, no només treballen per fer el seu guarnit. Aquests dies estan preparant la cavalcada de les carteres reials, que des de fa anys la Fundació Festa Major organitza a Gràcia el dia 4. BETTINA SCHAEFER, col·laboradora “Aquestes activitats són molt maques perquè són activitats que fem la gent de tots els carrers junts, i així també t'acabes coneixent.” Un dia abans de la cavalcada, ja es deixen a punt els carruatges de les carteres reials. Els decoren amb teles de colors i amb alguns dels regals que els Reis repartiran la nit del dia 5. Aquest any els carros estrenen estructures d'alumini. JOSEP MARIA REDONDO, col·laborador “Cada vegada ens venen carros diferents i ens costa molt d'adaptar això que guardem, ara hem fet un disseny que podem variar depenent del carro que vingui.” Una altra novetat és la incorporació a la cavalcada d'un carro amb les claus de totes les cases. Com sempre, s'ha fet reaprofitant materials. BETTINA SCHAEFER, col·laboradora “És un carro de supermercat que té les claus penjades, el decorem amb teles, amb llumetes.” En total, entre els organitzadors, voluntaris i entitats que participen desfilant, aquesta cita gracienca mou entre 300 i 400 persones. Totes amb una mateixa il·lusió. JOSEP MARIA REDONDO, col·laborador “És la cara de satisfacció quan arriba la cavalcada als llocs on hi ha els nens.”

L’antic solar de la Clínica Quirón, ara Espai Quiró, guarda aquests dies uns carruatges molt especials. Es tracta dels carros amb què desfilaran les carteres reials que recullen les cartes dels més petits a Gràcia.

Els encarregats de decorar els carros són veïns dels carrers de Festa Major. I és que la Fundació Festa Major de Gràcia fa molt de temps que organitza aquesta cavalcada un dia abans de la nit més màgica de l’any.

Els guarneixen amb teles de colors i amb alguns dels regals que els Reis repartiran la nit del dia 5. Aquest any, a més, els carros estrenen estructures d’alumini, que permetran que siguin reaprofitades per a les properes edicions, encara que els carruatges, en ser llogats, siguin diferents. A més, s’adeqüen a les normes de seguretat, un dels temes més importants d’aquesta festa. Per garantir-la, ja es van substituir també els caramels per confeti, com a la resta de cavalcades de la ciutat.

La cavalcada gracienca està formada pels carruatges de totes tres carteres reials que van acompanyades de patges, el camió de l’organització adornat amb cartes, camells màgics, o les carrosses d’algunes entitats, com per exemple AMPES d’escoles gracienques. També hi ha el personatge del Carbonilla, que porta carbó als nens i nenes que no es porten bé i que a l’arribada a la plaça de la Vila els fa ballar a tots.

A més, també hi ha uns elements molt singulars, que són un carro per recollir els xumets dels nens que ja són grans i no en necessiten més, carros per recollir cartes i la incorporació nova d’aquest any: un carro amb les claus de totes les cases perquè els Reis hi puguin entrar a deixar els regals.

En total, entre els organitzadors, voluntaris i entitats que hi participen desfilant, aquesta cita gracienca mou entre 300 i 400 persones. Totes amb una mateixa il·lusió, tal com explica Josep Maria Redondo, un dels col·laboradors de Festa Major: “La cara de satisfacció quan arriba la cavalcada als llocs on hi ha els nens.”