Amb el canvi d’any també arriben els canvis a la superilla del Poblenou anunciats fa setmanes per l’executiu municipal en la reunió del Pacte de Ciutat per les Superilles, quan també es van anunciar les noves superilles que es preveuen implantar a la ciutat. Aquest dilluns ja s’han iniciat els treballs als carrers de Sancho de Ávila i de la Ciutat de Granada per condicionar la zona i en els propers dies es faran tasques als altres carrers. De moment, aquestes modificacions no afectaran el trànsit ni tampoc no suposaran, encara, un canvi en la circulació dels vehicles. Per poder circular pel nou carril que es preveu obrir al carrer de Roc Boronat a velocitat restringida encara caldrà esperar unes setmanes.

Una de les mesures que preveu la millora de la superilla és l’ampliació de carrils i el reforç de les zones destinades als vianants. Per fer més visibles els espais per a les persones s’afegiran diversos cercles de color groc als cercles blaus pintats a la calçada. També s’hi instal·laran bancs i cadires i a partir de la setmana que ve s’hi col·locaran arbres grans amb testos resistents com els que ja es poden veure a la plaça de les Glòries. Un altre dels resultats de les obres serà la pacificació de forma completa del carrer de Sancho de Ávila entre Llacuna i Roc Boronat i la urbanització del tram d’Almogàvers entre els mateixos carrers enllaçant amb Pere IV. Això comportarà conseqüències per al trànsit rodat, també dels autobusos, que arriben després de moltes queixes del veïnat del Poblenou.

De fet, el consens polític i la participació veïnal han estat dos dels motius reclamats fa poques setmanes pels grups municipals de CiU i ERC, que han presentat un document al govern municipal perquè ho estudiï a l’hora de treballar en les noves superilles que s’implementaran a la ciutat.