La festa començarà a les 23.30 h  i acabarà a les 0.15 h, però a partir de les 21.30 h ja hi haurà ambientació amb música i vídeos. La Guàrdia Urbana i els Mossos reforçaran la presència a la zona per garantir la seguretat i fer tasques de prevenció.

Les restriccions començaran a les 17 h, quan es tancaran els accessos de vianants al voltant de la zona de pirotècnia. Els dos costats del Palau Nacional es tancaran a les 22.30 h, al mateix temps que el tall de trànsit de l’avinguda dels Muntanyans. La resta, és a dir, l’avinguda de la Reina Maria Cristina, la de Rius i Taulet i la de Ferrer i Guàrdia entre els carrers de la Guàrdia Urbana i el de Mèxic, es tallaran a les 20 h.

Un cop comenci la festa, la zona reservada per al públic serà la calçada central i la vorera del costat Besòs de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, mentre que la vorera del cantó Llobregat quedarà tancada com a zona de seguretat. L’únic accés serà des de la plaça d’Espanya, la resta de l’entorn, les avingudes de Rius i Taulet i la de Francesc Ferrer i Guàrdia, estaran tancades. Tot l’entorn s’obrirà un cop acabi l’espectacle, amb l’objectiu d’evacuar l’espai ràpidament. Els cossos de seguretat tindran controls tant a l’accés com al llarg de l’avinguda.

El dispositiu de seguretat també prestarà especial atenció a la plaça Catalunya i al centre de la ciutat on, tot que no hi ha cap acte programat, es preveu que s’hi concentrin grups de persones celebrant la nit de Cap d’Any. A més, a tota la ciutat es faran controls d’alcoholèmia i drogues.

Més neteja

Els serveis de neteja també faran feina extra. L’operatiu estarà format per 61 persones desplegades a la plaça d’Espanya i la plaça de Catalunya. També hi haurà reforç del dispositiu de neteja a la plaça de Catalunya i la Rambla perquè a primera hora del matí estigui tot net.

A la zona de la festa de la nit de Cap d’Any, a més, s’instal·laran més de 100 papereres de cartró i 20 contenidors de recollida selectiva. Una trentena de persones es faran càrrec de canviar els envasos de vidre que porti el públic per gots de plàstic.

Assaig general amb retard

Aquest divendres hi havia programat l’assaig general de l’espectacle a les 20.30 h, però ha començat amb 50 minuts de retard per un problema en la pirotècnia, segons l’organització. Les proves ja han comportat un tall temporal del trànsit a la zona.