Els camions i els operaris estan treballant de valent al túnel que hi ha sota el passeig de la Zona Franca. BTV ho ha pogut comprovar en una visita d’obres que ha tingut lloc aquest dilluns al matí. Ara els treballs se centren a construir la segona via i la segona catenària d’aquest ramal. Ja hi ha una via i una catenària en funcionament, que són les que permeten que els trens de la línia 9 a l’aeroport vagin als tallers i les cotxeres. Aquesta segona via estarà acabada en uns sis o set mesos, però això no vol dir que la línia estigui enllestida. L’última data que es va anunciar de la posada en marxa d’aquest ramal va ser l’any 2017.


A l’extrem de l’L10 que hi ha a la Zona Franca es troben les cotxeres. Des d’aquí la línia avança al damunt d’un viaducte fins que arriba a la ronda del Litoral, perquè evidentment ha de creuar-la per sota. Després, la línia avança per sota del passeig de la Zona Franca. Allà hi ha previstes les tres estacions (Motors, Foc Cisell i Foneria) que donaran servei als barris de la Marina.

Precisament per accelerar l’obertura d’aquesta línia hi ha sobre la taula la intenció d’enllestir primer aquestes estacions. A curt termini el que cal és posar data a la trobada entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, una reunió que ha de servir per establir quina inversió aporta cada administració. De moment, segons ha confirmat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquesta reunió no té una data fixada.