Mentre canten, per davant passen bicicletes... motos... cotxes... i fins i tot autobusos... i camions. Tots són elèctrics i la combinació de música i vehicles ha sorprès el públic. "M'ha impactat i cada vegada intentaves com buscar el soroll a veure si relament no molestaven el cor però no." "L'impacte sobre les cançons era pràcticament zero i ha sigut diferent. Una experiència molt it¡interessant." "Per fer veure a la gent que un cotxe a elèctric no fa gens de soroll." "M'ha sorprès el so que se sentia molt bé passant els cotxes també ha estat molt emotiu quan un cotxe semblava que ballava al so de la música." Fins a 60 vehicles elèctrics com aquest han escenificat la coreografia mentre el cor Back Line cantava a cappella. JÚLIA SESÉ, directora del cor Back Line "Quan ens ho van demanar primer dius, 'vols dir?', un concert a l'exterior amb vehicles passant per davant, això tallarà el rotllo, però no ha estat així." VICTOR BAZAN I VANESA GONZÁLEZ, cantants "Han sido totalmente silenciosos y yo pienso que la interacción entre los coches, el público y nosotros mismos ha sido muy interesante." D'aquesta manera l'organització de l'Expoelectric ha volgut deixar clar el missatge: RAMON CAUS, director d'EXPOelèctric "El rum-rum aquest que sentim de la ciutat habitual no ha de ser així, tenim una alternativa a aquest rum-rum constant, que el cotxe elèctric és molt més amic dins de la ciutat que un vehicle de combustió interna normal." L'any passat es va fer un petit concert de prova i després de l'èxit d'aquesta segona edició ja estudien convertir-lo en un acte de més envergadura de cara a l'any vinent.

L’EXPOelèctric ha generat una gran expectativa durant tot el cap de setmana al passeig de Lluís Companys. Els curiosos, entre els quals hi havia turistes, han mostrat interès per la cinquantena de vehicles que s’hi han exposat. Hi havia una gran varietat d’exemplars, des de cotxes esportius fins a taxis, bicicletes o les motos de la Guàrdia Urbana. La majoria eren 100% elèctrics, però els més grans continuen sent híbrids, com el Volskwagen Xl1 o l’Outlander Phew.

Els visitants s’animaven a preguntar amb molt d’interès sobre la qualitat dels vehicles. Les preguntes més freqüents, sobre l’autonomia dels vehicles i els preus, que oscil·len radicalment depenent de diversos factors, com el tipus de bateria, les subvencions, els descomptes, els quilòmetres o la marca. L’exposició també ha atret l’atenció dels més petits, que, igual que els adults, han tingut la oportunitat d’accedir a l’interior dels vehicles, alguns d’ells ben curiosos i llampants.

60 vehicles elèctrics en concert

Per demostrar com de silenciosos són els vehicles elèctrics, els organitzadors de la fira han convidat el cor Back Line a actuar en un escenari situat a la vorera del passeig, mentre per davant seu passaven tots els cotxes, motos, bicicletes exposats. Hi ha desfilat fins i tot algun autobús elèctric. Tot plegat no ha impedit que el públic de l’E-Concert en gaudís des de la vorera central del passeig.

L’any passat es va fer un petit concert de prova i després de l’èxit d’aquesta segona edició ja estudien convertir-lo en un acte de més envergadura de cara a l’any vinent.