Les primeres millores s'observen a l'exterior, la façana i la coberta tenen una imatge més moderna. També s'ha adequat l'entorn del mercat. Un cop a dins els canvis són encara més evidents. Les instal·lacions han guanyat llum, hi ha aire condicionat, i n'ha canviat la distribució. Els comerciants estan contents i algunes parades han aprofitat per ampliar l'oferta. Un diagnòstic que també fan els clients. Les 25 parades que continuen obertes s'han concentrat en un espai més petit, això ha permès deixar enrere la imatge de persianes abaixades i guanyar més metres quadats per al magatzem, oficines o fins i tot una sala polivalent. L'altra gran novetat és el nou supermercat, situat a la planta baixa. El mercat ha ampliat l'horari i de dimarts a divendres treballen durant tot el dia. A partir del setembre també es posarà en funcionament el repartiment a domicili. Amb aquest nou servei esperen compensar la manca de places d'aparcament dins el mateix mercat.

El Mercat de la Guineueta ha renovat i redistribuït 7.000 metres quadrats. Durant els dos anys que han durat les obres, els comerciants no s’han hagut de traslladar a un espai provisional.Els treballs han tingut una inversió de propo de 9 milions d’euros, que han aportat l’Institut Municipal de Mercats i els comerciants.

La majoria dels 33 paradistes del mercat han remodelat els comerços i s’han agrupat, deixant enrere la imatge de persianes abaixades. Els compradors, a més, han guanyat un supermercat a la planta baixa. Al soterrani, s’hi ha renovat l’àrea de càrrega i descarrega, l’espai de tractament de la brossa, les càmeres frigorífiques i els magatzems. L’espai a on abans hi havia els magatzems s’ha reconvertit en una sala polivalent que acollirà activitats relacionades amb la cuina i la gastronomia.

A fora del mercat, també s’hi veuen canvis. L’accés principal del mercat és el vestíbul del passeig de Valldaura, on s’ha instal·lat una pèrgola de 800 metres quadrats que aixopluga un nou bar, una oficina bancària i més botigues.

Aquest dissabte se n’ha fet la inauguració oficial, que se celebrarà amb actuacions musicals, activitats infantils i degustacions gastronòmiques.

També hi ha novetats pel que fa als horaris. De dimarts a divendres el mercat no tancarà al migdia, obrirà de 8 h a 20 h. A partir del setembre es posarà en funcionament el servei de repartiment a casa.