Les obres del nou carril bici segregat de la Gran Via entre la plaça d’Espanya i la plaça d’Ildefons Cerdà començaran al desembre i s’allargaran fins a l’abril. El projecte es va pressupostar el 2021 però les complicacions tècniques han retardat fins ara la redacció del projecte tècnic. Segons ha explicat el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, a l’Audiència Pública del districte, ja s’han resolt “les dificultats d’encaix entre el carril bici segregat i el gran nombre d’encreuaments viaris “, així com parades d’autobús a la zona.

Un carril bici que corregirà situacions perilloses

Amb aquesta intervenció el consistori vol millorar la mobilitat en calçada en aquest tram de la Gran Via al seu pas per Hostafrancs, on actualment comparteixen espai vianants, ciclistes i moltes terrasses de bars i restaurants. Aquest carril bici havia estat sovint motiu de queixes i conflictes entre veïns i ciclistes ja que el seu ús s’ha intensificat molt els darrers anys.

El carril segregat serà una infraestructura segura per a tothom”
Marc Serra, regidor de Sants-Montjuïc

El nou vial tindrà dos carrils unidireccionals, un en cada sentit, i serà un dels 10 carrils bici que es faran a la ciutat al llarg dels propers dos anys. Segons Serra, els tècnics s’han esforçat per dissenyar el millor carril bici possible tot i les dificultats sorgides, com el fet d’encaixar-lo a la gran quantitat de semàfors que hi ha en aquest tram.