El poder de convocatòria de la Revolta Escolar arriba a un dels punts més àlgids del curs a Barcelona. En la penúltima edició d’aquesta mobilització hi ha 30 talls de carrers simultanis. Aquest divendres, 6 de maig, les 34 escoles que hi participen (n’hi ha que estan a prop i es mobilitzen juntes) ocupen la calçada a la sortida de classe per reclamar entorns segurs i sense contaminació.

La del maig serà una Revolta Escolar internacional, ja que diverses ciutats d’Europa també sortiran al carrer per reivindicar el mateix dins la campanya “Streets for kids”. A més, el 15 de maig se celebra per primer cop a la ciutat la Kidical Mass, una bicicletada infantil reivindicativa que reunirà tots els bicibusos de Barcelona i Catalunya.

30 talls de trànsit per la Revolta Escolar

En la Revolta Escolar d’aquest divendres 30 mobilitzacions tallen el trànsit, dos més que a l’abril, amb 34 escoles i instituts implicats. Un dels centres adherits recentment és l’Institut Escola Eixample, que ocupa el carrer de València, entre Balmes i la rambla de Catalunya. En altres vies com Entença, Numància, Rosselló o la travessera de Dalt també s’hi talla la circulació a partir de les 16 a 16.30 h, depenent del centre.

La participació creixent d’aquesta protesta, organitzada per associacions de famílies ha sorprès, fins i tot, els promotors del moviment. “És increïble com la revolta es manté en el temps, cada primer divendres de mes som més escoles i continuem demostrant que això no és passatger”, afirma Guille López, un dels impulsors.

Europa reclama carrers per als infants

Les protestes d’aquest divendres a Barcelona s’han unit a la campanya “Streets For Kids”, promoguda per ONG europees i que també té l’objectiu de reclamar carrers escolars segurs i amb aire net. Ciutats d’Europa com París, Amsterdam, Berlín, Brussel·les o Londres, també tallen el trànsit aquesta tarda.

Kidical Mass, la Massa Crítica dels petits

Els moviments reivindicatius per a una mobilitat més sostenible en edat escolar estan en augment. Tant és així que el 15 de maig Barcelona acollirà la Kidical Mass, una trobada familiar per defensar un model de ciutat pedalable i segura. L’esdeveniment pretén ser la versió infantil de la Massa Crítica, la cita nocturna de ciclistes que circulen en grup per Barcelona el primer divendres de cada mes.

La Kidical Mass també serà un punt de trobada de tots els bicibusos creats fins al moment a Catalunya. El centre neuràlgic serà el Parc de Joan Miró, des d’on sortirà el recorregut cap al centre de la ciutat. Paral·lelament, també se celebrà en altres ciutats del món. De fet, és un moviment global que va néixer el 2008 a Oregon, als Estats Units.