Segons fonts municipals, pel Gòtic Nord passen cada dia uns 1.200 vehicles, dels quals uns 400 són camions i furgonetes de serveis. Això sumat als carrers estrets del barri feia que la vida veïnal en alguns punts fos complicada. Per intentar millorar la situació, el districte de Ciutat Vella va posar en marxa, el 14 de gener passat, un nou pla de mobilitat del Gòtic Nord. Un mes i mig després, administració i veïns estan, a gran trets, satisfets dels resultats. Tot i això els veïns del carrer de les Magdalenes reclamen més control i senyals de trànsit per evitar infraccions.

Canvis mobilitat a Portal de l’Àngel

A l’avinguda del Portal de l’Àngel comparteixen espai vehicles de mercaderies i vianants de vuit a 11 del matí i de tres a cinc de la tarda. És la nova zona de càrrega i descàrrega que es va implantar amb el nou pla de mobilitat del Gòtic Nord amb l’objectiu de reduir el pas de camions i furgonetes pels carrers estrets del barri. Després d’un mes i mig de funcionament, el conseller tècnic de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, es mostra satisfet dels resultats. “Està funcionant bé”, explica Rabassa, “entren els vehicles que han d’entrar i es poden distribuir bé i poden sortir tranquil·lament pel Gòtic, sabent que el Gòtic té uns carrers estrets i per tant hi ha una problemàtica de mobilitat evident”.

Més control a Magdalenes

El carrer de les Magdalenes és una de les vies on més s’ha reduït el pas de camions i furgonetes. El César Pozo, president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer de les Magdalenes comenta que “l’entrada de vehicles ha baixat en un 80 %“, però alerta que encara hi ha conductors que entren al carrer, sobretot quan s’acaba l’horari de càrrega i descàrrega al Portal de l’Àngel. Per això, demana més control i millor senyalització. El César Pozo creu que “el tema es resoldria amb una pilona. Ens han dit que no ho posaran però llavors han de canviar senyals de trànsit que confonen els conductors i posar-ne de nous amb els canvis de mobilitat”.

Pilona al carrer de les Magdalenes, descartada

El districte assegura que es canviaran els senyals que calgui per evitar les infraccions al carrer de les Magdalenes. Les mateixes fonts han descartat, però, la instal·lació de cap pilona, una mesura que els veïns asseguren que resoldria tots els problemes.