Parquímetre àrea verda

(ACN / Redacció) El Comitè d’Empresa de Barcelona Serveis Municipals (B:SM) ha allargat la vaga dels vigilants de les zones blaves i verdes d’aparcament de Barcelona fins al proper 7 de gener del 2024 —l’aturada indefinida es fa els caps de setmana i festius.

Els representants dels treballadors han denunciat “menyspreu” per part de l’empresa i asseguren que davant de les actituds de la direcció “es veuen obligats” a mantenir la vaga, que s’allarga des de fa més d’un any.

El personal en vaga ha pres la mesura després de tres mediacions que han acabat sense acord i amb la mirada posada al judici per conflicte col·lectiu previst el 18 d’abril del 2024.

Seguiment massiu de la vaga

Segons els sindicats, la vaga està tenint un seguiment del 80 % en dissabtes i 90 % en diumenges i festius des del l’inici del 2023.

L’aturada té per objectiu denunciar els canvis en la jornada de treball plantejats per B:SM. Reclamen una millora de les condicions econòmiques i, especialment, de les mesures de conciliació familiar. Denuncien que no se’ls respecten els horaris i que l’augment de zones d’estacionament de pagament a la ciutat no s’ha traduït en un increment del personal.