Uns 6.500 viatgers han fet ús del bus llançadora en el primer dia de funcionament connectant Sant Vicenç de Calders amb Barcelona. Es tracta d’un reforç per carretera per poder donar continuïtat fins a Barcelona als usuaris dels trens regionals de les línies R13, R14, R15, R16 i R17 que, arran de la incidència de l’R2 Sud, es veuen obligats a finalitzar el trajecte a Sant Vicenç de Calders.

Aquest servei complementari de bus llançadora estarà actiu de dilluns a divendres entre les 6 i les 9 h en sentit Barcelona, i de les 18 a les 20 h en sentit contrari, cap a Sant Vicenç de Calders. Aquestes busos s’afegeixen als que ja estan circulant entre Barcelona, Castelldefels i Gavà arran de la incidència que ha alterat el servei de l’R2 Sud. Alguns usuaris s’han queixat que no havien rebut cap informació sobre la disponibilitat d’aquest servei alternatiu.

35.000 places setmanals

En total s’ofereixen 35.000 places setmanals de bus. Renfe, a més, assegura que continua treballant per ampliar aquests serveis de busos llançadora i està contactant amb empreses del sector que puguin tenir disponibilitat de vehicles i conductors. Per utilitzar aquests busos llançadora són vàlids els títols de transport de Rodalies.

13 minuts més de viatge en tren

D’altra banda, per als usuaris de l’R2 Sud que vulguin continuar utilitzant el tren s’han implementat nous horaris des d’aquest dissabte. D’aquesta manera, circulen dos trens per hora i sentit amb parada a totes les estacions i un increment de temps de viatge d’uns 13 minuts.

En el cas de l’R13, R14, R15, R16, R17 hi ha un tren per hora i sentit també amb parada a totes les estacions entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona.

Aragonès visita l’estació de Gavà

A tot això, aquest dilluns al migdia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, visita l’estació de Gavà per conèixer de primera mà la incidència de Rodalies i la previsions de restitució del servei amb plenitud. La visita del president arriba després que dissabte enviés una carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per queixar-se de la “inacceptable” reacció del Govern espanyol respecte a l’avaria de l’R2 sud i en la qual tornava a demanar el traspàs del servei.

PIMEC reclama el traspàs de Rodalies i més inversions

Qui també n’ha parlat aquest dilluns és el president de PIMEC, Antoni Cañete, que veu amb bons ulls la proposta d’Aragonès de traspassar Rodalies. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, el líder de la patronal de les petites i mitjanes empreses ha demanat solucionar les incidències que pateix la xarxa, perquè asseguren que suposen una “pèrdua de competitivitat” i, en aquesta línia, ha reclamat més inversions.