Avui en Pasqual no pot agafar l'autobús perquè la seva parada està anul·lada. És una de les set parades d'autobús al voltant de l'estació de Sants que han hagut d'interrompre el servei. El motiu: la pavimentació dels carrers de Numància i Tarragona. Les feines s'allargaran fins demà i es faran en dues fases. L'accés a aquests carrers està restringit i això ha obligat molts vehicles a canviar de ruta. La guàrdia urbana reconama utilitzar itineraris alternatius i evitar passar per la plaça dels països catalans durant aquest cap de setmana. Demà també es pavimentarà el carrer de Balmes, entre la travessera de Gràcia i l'avinguda Diagonal. Precisment aquí, a l'avinguda Diagonal, avui enretiren nou palmeres malaltes. Estaven afectades per l'escarbat morrut. Les palmeres se substitueixen per plàtans sans. El cap de setmana que ve es retiraran set palmeres més del cantó muntanya.

L’asfalt de l’encreuament entre els carrers de Numància, de Tarragona i l’avinguda de Roma, a la plaça dels Països Catalans, estava deteriorat i aquest cap de setmana s’està renovant. Els treballs es desenvoluparan en dues fases. La primera ha començat a les 8 h de dissabte i s’allargarà fins a les 20 h. Durant tot el dia està tallat el carrer de Tarragona des de l’alçada de l’avinguda de Roma. D’aquesta manera, es perd la connexió entre la plaça dels països catalans i la plaça d’Espanya. Els vehicles podran sortir pel passeig de Sant Antoni.

Les afectacions són, doncs, en sentit vertical. L’accés horitzontal per l’avinguda de Roma està garantit però la circulació en aquesta via és lenta perquè les desviacions d’altres carreres la saturen. Durant la nit es tornarà a obrir la circulació al carrer de Tarragona i s’espera que la situació del trànsit es normalitzi.

Des de les 9 h i les 20 h de diumenge, es treballarà una mica més amunt, en el tram que hi ha entre el costat muntanya de l’avinguda de Roma i el carrer de Numància. El tall afectarà l’accés a l’estació de Sants, que només es podrà fer des de l’avinguda de Roma.

Les obres de pavimentació alteren el recorregut de les línies d’autobús V7, H10, 27, 32, 78, 109 i 115.