Mai fins ara no n'havíem vist les entranyes des de tan a prop. Buides d'aigua, les Fonts Bessones de la plaça de Catalunya han deixat al descobert una maquinària molt rovellada. De fet, des de 1959 no s'hi feien actuacions. Coincidint amb l'arribada del nou any, l'Ajuntament ha decidit iniciar la rehabilitació i manteniment de l'equipament. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient "Posar aquestes fonts en ordre des del punt de vista dels criteris tecnològics del segle XXI tant pel que fa a la llum com pel que fa a l'eficiència energètica o el consum d'aigua." Un cop passades les festes nadalenques i aprofitant que ja s'ha començat a desmuntar la pista de gel, la zona s'ha encerclat per iniciar els treballs en superfície. Entre d'altres, es preveu la rehabilitació del vas de les dues fonts i la renovació integral del sistema de brolladors i jocs d'aigua. Les obres tenen un cost d'1,13 milions d'euros i suposaran un pas endavant per al funcionament de la instal·lació, que podrà integrar moviments d'aigua i llum. "No serà com la Font Màgica de Montjuïc perquè és única i volem que segueixi sent única a la ciutat de Barcelona. Tindran un aspecte similar a la que vam remodelar no fa massa temps a la cruïlla de la Gran Via amb el Passeig de Gràcia. Donar rellevància a les fonts bessones en el conjunt de la plaça de Catalunya." La previsió és que els treballs finalitzin d'aquí a tres mesos i les fonts tornin a funcionar el mes d'abril.

Les fonts ja no són visibles i unes tanques les encerclen ara que han començat els treballs en superfície. S’ha esperat que passessin les festes nadalenques i que es comencés a desmuntar la pista de gel de la plaça de Catalunya.

Es preveu la rehabilitació del vas de les dues fonts i la renovació integral del sistema de brolladors i jocs d’aigua. Les obres tenen un cost d’1,13 milions d’euros i suposaran un pas endavant per al funcionament de la instal·lació, que podrà integrar moviments d’aigua i llum.

L’aturada de les fonts de la plaça de Catalunya no és aïllada perquè s’afegeix als treballs de manteniment que també es fan per aquestes dates a la Font Màgica.