Trànsit de vehicles a la Ronda Litoral

El trànsit a les vies de sortida de Barcelona s’ha incrementat aquest divendres abans del pont del Pilar, recuperant xifres d’abans de la pandèmia. Les vies amb més embussos són l’AP-7 i també les rondes i el Nus de la Trinitat. La previsió és que entre divendres i dissabte al migdia surtin 500.000 vehicles de l’àrea metropolitana de Barcelona, la mateixa xifra que abans de la pandèmia.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), des de les 15 h fins a les 20 h, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 154.062 vehicles, un 31 % del total previst.

Aquest trànsit pot produir un increment de retencions en les autopistes alliberades de peatge (AP-7 des de la Jonquera fins a Alcanar, C-32 nord i C-33) des de l’1 de setembre, ja que —com ha succeït els caps de setmana anteriors— hi ha un transvasament de vehicles cap a aquestes vies, que ja eren considerades, abans d’aquesta situació de gratuïtat, com a carreteres de mobilitat elevada en totes les operacions especials anuals.

Dispositiu especial de trànsit

Amb motiu d’aquesta operació sortida del pont del Pilar, el SCT i els Mossos d’Esquadra han planificat un dispositiu especial que durarà fins a la nit de dimarts. Els Mossos faran més de 1.200 controls de seguretat viària.

A banda, per millorar la fluïdesa del trànsit, divendres i dissabte s’obrirà el carril bus-VAO de la C-58 a tots els vehicles, i es cancel·larà el carril lent de la C-16 entre Cercs i Berga. Diumenge i dimarts també s’habilitaran mesures a la C-16 al Berguedà, a la C-55 a Castellgalí i a l’N-II a Tordera. Pel que fa als camions pesants, no podran circular dimarts a la tarda per diverses vies catalanes. També hi haurà altres mesures que es poden consultar al web de trànsit.