Dipòsit ple. Al davant, moltes hores de cotxe. "Vamos a Francia para descansar, coger bicis y dar un paseo. Me gustaría llegar rápido, pero vamos de vacaciones con calma." Per aquesta gasoliera aquest és un dels caps de setmana de més feina de l'any. FERNANDO MENGUINI, encarregat de l'estació de servei Repsol Via Olímpica "Siempre planificamos las operaciones de salida. Hay más movimiento del habitual. Este año no es tan problemático como otros, pero ahora en julio hay gente." Abans de marxar de vacances toca deixar el cotxe ben net. Hi ha vehicles que fins i tot demanen una neteja per escrit. Alguns han tingut sort i s'estalviaran les cues a la carretera. "Acabem d'arribar de l'Ametlla i ho fem al revés de l'operació sortida per estalviar cotxes." Al llarg del matí la circulació per l'avinguda Meridiana ha estat fluida. Tot i així, Trànsit preveu que entre ahir i avui mig milió de cotxes sortiran de l'àrea metropolitana. A l'AP-7 s'hi han produït retencions en els dos sentits de la marxa. Especialment a l'altura del peatge de la Roca del Vallès. Coincidint amb l'operació sortida, avui el Servei Català de Trànsit també ha posat en marxa el dispositiu "Pas a l'Estret". Es tracta d'una mesura per garantir la seguretat dels vehicles que es desplacen al nord d'Àfrica i que, sovint, van molt carregats. El dispositiu s'allargarà fins al 15 de setembre.

Aquest és el cap de setmana de l’estiu amb més moviment automobilístic. Milers de barcelonins preparen els vehicles per emprendre el viatge cap a diverses destinacions de vacances. A Barcelona, la sortida de vehicles ha estat esglaonada i no ha causat gaires retencions a les principals vies de sortida de la ciutat. Durant tot el matí, el trànsit a l’avinguda Meridiana ha estat tranquil.

Pel que fa a les carreteres catalanes, com ja preveia el Servei Català de Trànsit, una de les vies més transitades ha estat l’AP-7, on aquest matí s’han registrat retencions en els dos sentits de la marxa. Especialment a l’altura del peatge de la Roca del Vallès.

Coincidint amb l’operació sortida, avui el Servei Català de Trànsit també ha posat en marxa el dispositiu Pas a l’estret. Es tracta d’una mesura per garantir la seguretat dels vehicles que es desplacen cap al nord d’Àfrica i que, sovint, van molt carregats. El dispositiu s’allargarà fins al 15 de setembre.