Aquest és l’últim cap de setmana de juliol i el Servei Català de Trànsit es prepara per a l’operació sortida d’estiu. Està previst que la major sortida de vehicles es concentri entre les 15 h d’aquest divendres i les 15 h de dissabte. Més de mig milió de vehicles recorreran les carreteres catalanes majoritàriament des de Barcelona cap a punts turístics com la Costa Brava i Costa Daurada o la frontera amb França.

A més, com cada any, cal sumar-hi la mobilitat externa procedent de la resta d’Europa, tant els vehicles que circularan per la xarxa viària tenint Catalunya com a lloc de destinació com els que la utilitzaran per desplaçar-se cap a altres indrets de l’estat espanyol. Per aquest motiu, es posarà en marxa el dispositiu Pas de l’Estret 2013 per garantir la seguretat dels viatgers que es desplacen al nord d’Àfrica. El dispositiu es mantindrà fins al 15 de setembre i farà controls específics per evitar conductes de risc i garantir que tant conductors com passatgers utilitzen els sistemes de seguretat passiva, que el conductor ha descansat i no ha begut alcohol i que no hi hagi excés de càrrega del vehicle.

Campanyes de prevenció d’accidents

Durant tota l’operació de mobilitat d’estiu, uns 2.000 Mossos d’Esquadra es desplegaran per les carreteres catalanes i realitzaran 1.700 controls de velocitat i drogues per prevenir i combatre l’accidentalitat.

Aprofitant l’inici de la temporada de vacances, aquest divendres, el SCT ha presentat una campanya dirigida als motoristes per millorar-ne la seguretat. Es tracta de repartir uns adhesius reflectants per enganxar al casc i millorar la visibilitat dels conductors de vehicles de dues rodes, sobretot a la nit. També des del 22 de juliol s’ha iniciat una nova campanya de premsa, radio i televisió. Sota el nom “Podem evitar-ho” es vol prevenir els accidents i conscienciareals conductors.