Augmenta el nombre de sancions als ciclistes. En els primers sis mesos de l'any, la Guàrdia Urbana va multar 1.400 usuaris de bicicletes per no complir amb algun aspecte de la normativa. Les denúncies més comunes són per no obeir el llum vermell d'un semàfor. Representen la meitat del total, unes 700. També són freqüents les sancions per utilitzar els auriculars o algun reproductor de so, circular en una bicileta amb més gent de la permesa o anar per la vorera, andana o passeig en moments d'aglomeració de vianants. Les patrulles de la Guàrdia Urbana que van en bicicleta són les que sovint han de sancionar els conductors que, com ells, circulen sobre dues rodes. NACHO GARCIA, agent de la Guàrdia Urbana "Agafar una bicicleta ningú no pensa que és un vehicle. I si que és un vehicle. Fins i tot et poden fer la prova d'alcoholèmia, encara que no portis un motor. Però la gent que porta la bicicleta o no ho sap prou o no hem fet prou propaganda perquè es pensa que agafar una bicicleta és com anar caminant". CARLES REYNER, portaveu de la Guàrdia Urbana "Amb els ciclistes ens trobem amb una situació intermitja, més tirant cap a vianant que no conductor i les normes les va seguint més o menys i aquest és el tema en què estem lluitant". L'import de les sancions per passar-se un semàfor o circular sota els efectes de l'alcohol és el mateix que s'imposa als conductors de vehicles de quatre rodes. Si continua la tendència del primer semestre de l'any, se superaran les denúncies a ciclistes de l'any passat. Aleshores es van denunciar 2.600 usuaris de bicicletes.

Segons dades facilitades pel consistori, l’any 2010 es van posar 2.635 denúncies a usuaris de la bicicleta i, en el primer semestre de 2011, 1.401.

La principal infracció que cometen els ciclistes és saltar-se els semàfors en vermell (1.601 denúncies el 2010 i 753 en el primer semestre de 2011). També és habitual que circulin amb els auriculars connectats a aparells de reproducció de so (333 denúncies el 2010 i 339 en el primer semestre de 2011). Altres infraccions freqüents són anar més d’una persona a la bicicleta i circular per una vorera, andana o passeig en moments d’aglomeració de vianants.