Normalment arribar des d'aquí fins a l'estació de Sants són 17 minuts. Des d'avui, els passatgers han d'agafar tres tipus de transports públics diferents, però no tots ho saben. OLGA AIRES "Sabia que hi havia un tall però no em pensava que em tocaria. M'estic replantejant el recorregut." D'altres, ja informats dels talls, saben el que els espera. MAITE BALLESTER "He agafat el tren a Castelldefels Platja i baixaré a Bellvitge. I a Bellvitge diuen que hem d'anar caminant fins a l'estació del metro, que és el que faré. No sé on és l'estació del metro perquè no hi he anat mai. Però suposo que no serà molt lluny. Arribar fins a Bellvitge són 12 minuts, l'habitual en un dia qualsevol. Però avui el trajecte del tren de Rodalies s'acaba aquí i comença el primer transbordament. I amb les línies marcades i els cartells informatius s'arriba fins a l'estació de Gornal dels Ferrocarrils de la Generalitat. El bitllet de Rodalies també es pot validar en aquesta ocasió. Alguns, avui, en previsió que el trajecte se'ls complicaria, han hagut de sortir abans de casa. MIREIA NAVARRO "Normalment faríem el recorregut en una hora i mitja i avui hem sortit dues hores i mitja abans per tenir temps." Els viatgers de l'R2 sud, la línia de Sant Vicenç de Calders, acaben el viatge d'entrada a Barcelona aquí. Des d'aquest punt poden continuar amb la línia vermella del metro per anar fins a la plaça de Catalunya o la línia verda per anar fins a l'estació de Sants. Des d'aquí, un últim transbordament per arribar a l'andana de la Línia 3. Dues parades més i finalment s'arriba a Sants. Des de l'estació es pot continuar el trajecte per les línies de Rodalies que van cap al nord de Catalunya. En total, el trajecte des de Viladecans dura 36 minuts, 19 més de l'habitual.

Aquest dijous s’inicia el tall de Rodalies de més envergadura que s’ha fet mai a Catalunya i l’obra més important de l’estiu. Els treballs serviran per cobrir les vies de tren al pas per Sants i reurbanitzar l’entorn.

Per garantir la mobilitat dels viatgers mentre durin les obres, s’ha establert un pla alternatiu de transport que preveu canvi d’horaris i recorreguts. També s’ha organitzat un dispositu perquè els usuaris puguin salvar el tall entre Sants i l’Hospitalet i Bellvitge fent transbord a altres línies de Rodalies, a la xarxa de metro, als Ferrocarils de la Generalitat i als autobusos. Per això, i mentre durin les obres, els bitllets de tren seran vàlids també (sense cost addicional) per fer els transbordaments.

El tall de Rodalies afectarà 150.000 usuaris i allargarà el temps de trajecte uns 45 minuts en els viatges de llarg recorregut i 20 minuts en els trens de Rodalies i Regionals.