com arribar manifestacio 1 octubre 2022

Al setembre arrencaran les obres a l’L3 del metro de Barcelona per reduir les vibracions i les molèsties que ocasionen als veïns de l’entorn. Aquest és l’objectiu de les obres de renovació de la via al tram entre les estacions de Maria Cristina i Sants, que començaran el mes de setembre. Els treballs es faran a la nit i no tindran afectació en el servei. Ho ha anunciat el director de la Xarxa de Metro de TMB, Òscar Playà, en roda de premsa. Ha avançat que seran unes obres “transparents per als usuaris però que comportaran una renovació integral de la via”.

Les obres s’integren en el pla de vibracions que desenvolupen conjuntament la Generalitat i TMB des de fa anys i comportaran la renovació dels raïls, el formigó i les fixacions antivibratòries. S’uneixen a la intervenció prevista per renovar el tram central de la Línia 4 i a la que s’està duent a terme a la Línia 5. Laia Bonet, presidenta de TMB, ha explicat que aquest conjunt d’actuacions han de servir per “donar resposta a les reclamacions per vibracions, la queixa més recurrent en termes d’usuaris i persones que viuen al voltant de la via”.

Reduir les vibracions “al voltant d’un 80 %”

Bonet ha detallat que, entre les intervencions que estan en marxa i les que estan previstes, preveuen “reduir al voltant del 80 %” de les vibracions que hi ha detectades i amb reclamacions obertes per molèsties en aquestes moments a la xarxa de metro.

La tinenta d’alcalde ha volgut destacar també la importància del manteniment de les vies. Ha advertit que “es parla molt de l’allargament de les vies però també hem d’incidir en aquesta part menys glamurosa, menys lluïda, però també important com és la renovació de les vies”. En el cas de l’L3, a banda de les obres per reduir les vibracions, també està pendent del perllongament de la línia fins a Esplugues.