En els propers mesos caldrà acostumar-se a cartells com aquest, sorolls com aquest altre, desviaments de trànsit i passos provisionals per a vianants. Arriben les obres. A les ja anunciades a Mitre, aquests últims dies se n'han posat en marxa al Paral·lel, que s'allargaran durant mesos, i també la urbanització dels entorns de les vies de Sants. A finals de mes han d'acabar les feines d'asfaltat a la calçada central de la rambla de Catalunya i coincidint amb la campanya de Nadal s'aturaran les obres al tram nord del passeig de Gràcia per continuar-hi passat festes amb la reforma completa. La setmana que ve engegaran les feines prèvies d'enderroc de l'anella de les Glòries, a banda de les obres complementàries als entorns. I abans que finalitzi l'any, encara una reforma més, la del passeig de Sant Joan entre la plaça de Tetuan i la Diagonal, amb ampliació de voreres i carril bici segregat al mig. La Diagonal serà una de les avingudes on conviuran més obres de cara a l'any que ve. A banda de confluir-hi els treballs de Glòries, passeig de Sant Joan i passeig de Gràcia, aquí se n'ha de reformar un tram i a tocar d'aquesta mateixa cruïlla hi haurà també la remodelació del carrer de Balmes. Aquesta actuació, fins a la plaça de Molina, arrencarà abans que acabi el 2013. La reforma de la Diagonal, entre passeig de Gràcia i via Augusta començarà l'estiu vinent per fer-ne voreres més amples i eliminar-ne el trànsit als carrils laterals.

Aquest diumenge s’ha tancat el sentit Llobregat del túnel de la ronda del Mig, sota el carrer de Muntaner, que obre una altra fase de les obres de General Mitre, que durarà 14 mesos, amb talls de trànsit i moltes afectacions a la circulació. Tot plegat, el mateix dia que s’ha obert l’accés a la Gran Via des del carrer de la Llacuna. Aquesta ordenació viària es troba associada a la desconstrucció de l’anella de la plaça de les Glòries Catalanes, uns treballs que començaran el 16 de novembre. També hi ha en marxa des d’aquest cap de setmana obres a l’avinguda del Paral·lel, per fer-hi un nou col·lector. La setmana passada, a més, es va donar el tret de sortida a la urbanització del carrer d’Antoni de Capmany, el més proper al calaix sobre les vies de Sants.

A banda d’aquests grans projectes, en els propers mesos arrencarà la reforma de l’únic tram pendent del passeig de Sant Joan, de la plaça de Tetuan a l’avinguda Diagonal, que implicarà els corresponents talls de carrils per unificar el disseny amb la part sud del passeig, amb voreres més amples i carril bici segregat al centre. També és un període de 14 mesos de feines. Sense marxar de la Diagonal, l’estiu que ve hi començaran les obres de reforma entre el passeig de Gràcia i Via Augusta. Abans que acabi l’any, a més, han d’arrencar les feines de remodelació del carrer de Balmes, entre la plaça de Molina i la Diagonal.

Al llistat d’obres que coincidiran en el temps hi ha també les de la rambla de Catalunya, que han d’acabar a finals de novembre per l’inici de la campanya de Nadal. Coincidint amb aquestes dates, també s’aturaran els treballs al tram nord del passeig de Gràcia, que es reprendran passat festes amb la reforma completa.