Des de primera hora del matí, la imatge de General Mitre ha estat de normalitat absoluta. Sense congestions i força fluïdesa en la circulació. El desviament del trànsit en sentit Llobregat pels dos carrils laterals no ha causat retencions importants i la majoria de conductors han circulat sense problemes. JORDI BACHS "La veritat és que absolutament ningú. De fet, m'ha sorprès perquè venia previngut perquè ens havien donat fulletons en el qual ens deien els canvis que hi haurien i m'ha soprès gratament." ÀLEX MATEO "Cap ni un. menys que altres dies." Per informar de les restriccions de trànsit, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana s'han situat a les cantonades dels carrers afluents a Mitre. Han alertat conductors i vianants dels itineraris alternatius i d'algunes restriccions més que afectaran el sentit Besòs. A partir d'avui, s'ha tallat l'accés a aquest lateral des de la rotonda del Doctor Fleming. També s'ha prohibit el gir cap a Mitre des de Ganduxer, Prats de Molló, Modolell i Muntaner. L'objectiu és evitar un excessiu volum de trànsit a la ronda del Mig i mentalitzar els conductors que cal buscar altres vies. Tot i això, hi ha qui infringeix la norma per evitar fer voltes. MARTA MARTORELL El fet que encara no s'hagi restringit el trànsit en sentit Besós podria ser una de les causes de la fluïda circulació d'aquest matí. Tot i així, l'Ajuntament també ho atribueix a què avui molts nens no han anat a l'escola perquè era dia de lliure disposició. JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Sarrià - Sant Gervasi "Una part de les escoles que normalment funcionen aquí durant el matí avui estan tancades. Per tant, veurem si demà això acaba donant aquesta bona notícia." Durant el matí, ja s'han col·locat les primeres màquines que demoliran el pas soterrat de Muntaner. Al costat, en sentit Besòs, els vehicles han circulat sense congestió, però a partir d'ara, precisament, l'interrogant és per a ells ja que dimecres ja no podran circular-hi.

El primer matí de restriccions ha estat molt tranquil. La circulació ha estat fluïda i no hi ha hagut embussos importants. El regidor del districte de Sarrià – Sant Gervasi, Joan Puigdollers, celebra aquesta normalitat, però alhora alerta que segurament hi haurà més complicacions a partir de dimecres quan es talli el trànsit en sentit Besòs. Puigdollers també ha recordat que aquest dilluns molts nens no han anat a l’escola perquè era dia de lliure disposició, un fet que també podria haver estat causa de la fluïda circulació.

Des de primera hora del matí, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana s’han situat a les cantonades dels carrers afluents a Mitre, com ara a Balmes i Muntaner. Han alertat tant conductors com vianants dels itineraris alternatius que cal fer a partir d’ara i també de les noves restriccions en sentit Besós.El tronc central de la ronda del General Mitre roman obert en sentit Besòs, però aquest dilluns han començat les restriccions de trànsit per accedir als carrils laterals, que són els que recolliran tot el trànsit de pas a partir de dimecres. De moment, aquests carrils laterals de la banda mar  no es poden agafar ni des de la rotonda de Doctor Fleming ni des dels carrers de Ganduxer, Prats de Molló ni Modolell. Al llarg d’aquest dilluns també quedarà prohibit el gir des de Muntaner cap a aquest lateral en sentit Besòs. En les fases posteriors s’anirà reconfigurant la circulació de vehicles per la zona, mantenint sempre dos carrils per sentit de la ronda del General Mitre.

Els vehicles que circulen per la ronda del General Mitre en sentit Llobregat són desviats pels dos carrils laterals, els que no baixen per sota del carrer de Muntaner. La parada d’autobús que hi havia en aquest punt ha estat anul·lada i la Línia 16 circula desviada en sentit Llobregat per la via Augusta i els carrers de Santaló i Prats de Molló.

Alternatives recomanades

Les obres s’allargaran uns vuit mesos i fins al juny de 2014 es recomana als conductors que busquin alternatives a aquest tram de la ronda del Mig. Per travessar aquesta zona de la ciutat en sentit Llobregat, es recomana utilitzar el túnel de la Rovira o l’avinguda de Vallcarca per arribar fins a Sarrià, les Corts, els túnels de Vallvidrera o la ronda de Dalt. També es recomana agafar els carrers de Lepant, Sardenya i l’avinguda del Príncep d’Astúries per dirigir-se al centre de la ciutat.

En sentit Besòs, es recomana als conductors que entrin a la ciutat per la plaça de Cerdà que busquin alternatives per la Gran Via, els carrers de l’Eixample, la Diagonal i la via Augusta, com a itineraris recomanats per arribar al centre de la ciutat, Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris.

La reurbanització d’aquest tram de la ronda del General Mitre, que afecta un total de més de 43.000 metres quadrats, vol convertir aquesta via en un bulevard amb més espai per als vianants i el transport públic. Les voreres s’ampliaran fins als cinc metres d’amplada i, en lloc dels nou passos de vianants actuals, n’hi haurà 13 en tot aquest tram, entre Balmes i Mandri. La supressió del pas per sota del carrer de Muntaner, que es convertirà en un dipòsit d’aigües soterrat, eliminarà una barrera arquitectònica entre els barris de la Bonanova i Galvany. Amb aquestes obres es completa la transformació de Mitre des de la via Augusta fins a la plaça de Lesseps.