És el que hauran de fer tots els vehicles que passin per aquest tram, circular únicament pel lateral. El trànsit pels carrils centrals en sentit Llobregat quedarà interromput a la ronda del General Mitre des de Balmes fins a Mandri. El tall està previst per a la tarda i es farà efectiu quan els operaris enllesteixin la senyalització dels desviaments. Uns treballs que han provocat algunes retencions a la via. La nit de dimarts a dimecres es tallarà el trànsit en sentit Besòs, amb la qual cosa quedarà totalment anul·lada la circulació en el tronc central. Per evitar problemes es recomana evitar el tram en obres i buscar itineraris alternatius molt abans d'arribar a la zona de restriccions. En sentit Llobregat es recomana utilitzar el túnel de la Rovira o l'avinguda de Vallcarca per arribar a Sarrià, i agafar els carrers de Lepant o desviar-se per la plaça de Lesseps per dirigir-se al centre de la ciutat. En sentit Besòs la plaça Cerdà és una bona alternativa per entrar a la ciutat i circular per carrers com l'avinguda Diagonal o la via Augusta per dirigir-se al centre de la ciutat, Gàracia, Horta-Guinardó o Nou Barris. Els treballs també tenen afectacions sobre algunes línes d'autobús i han obligat a anul·lar algunes parades. Per informar als veïns de l'inici de les obres, l'Ajuntament ha distribuït cartes i ha col·locat avisos d'escala. La remodelació preveu transformar Mitre d'autopista a bulevard i que els vianants guanyin espai als cotxes. L'afectació, però, serà llarga: la previsió és que les obres tinguin una durada de 14 mesos.

El tall del trànsit s’ha fet a dos quarts de cinc de la tarda de diumenge. En les primeres hores amb restriccions, la normalitat i la fluïdesa han estat les notes dominants. Tot i coincidir amb la tornada d’un cap de setmana de tres dies per la festivitat de Tot Sants, la circulació no ha viscut complicacions. La prova de foc serà doncs entre setmana amb les congestions habituals de trànsit que experimenta la ronda en els dies laborables.

Les obres s’allargaran uns vuit mesos i fins al juny de 2014 caldrà buscar alternatives a la ronda. Tot plegat es fa per anivellar el carrer i suprimir el pas soterrat a l’altura del carrer de Muntaner.

La ronda del General Mitre és una de les vies més transitades del centre urbà i les obres afectaran notòriament el trànsit rodat de la ciutat. Per optimitzar els desplaçaments a la ciutat, es recomana evitar el tram en obres i buscar itineraris alternatius molt abans d’arribar a la zona d’influència dels treballs.

La reurbanització de la via permetrà completar la transformació de Mitre des de la Via Augusta fins a la plaça de Lesseps en un ampli bulevard que prioritzarà l’espai per als vianants.