Aquest divendres al migdia els problemes més destacats s’han produït a l’AP-7, on hi ha hagut retencions a Mollet del Vallès, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès i Hostalric en sentit nord i a Martorell, Gelida i a la sortida d’Altafulla en sentit sud. D’altra banda, per anar cap al Pirineu s’han registrat retencions a la C-17 a Ripoll i a la C-16 a Berga.

Des que ha començat la segona fase de l’operació sortida, a les 15 h de dijous cal destacar aturades a la C-25 i a la C-65 a Cassà de la Selva en direcció Llagostera; a la C-31 a Platja d’Aro cap a Palamós; a la C-32 a Mataró en direcció nord i a Tordera per enllaçar amb la GI-600; a la N-340 a Bellvei, al Vendrell i a Torredembarra per anar cap a Tarragona; a la C-31 a Viladecans en direcció Castelldefels; i a la C-32 a Gavà i a Sitges en sentit Tarragona. També hi ha hagut problemes de trànsit a la N-II a Figueres en direcció nord i a la C-15 a Capellades per anar cap a Vilafranca.

Dijous a la tarda, es van registrar menys problemes però sí que hi va haver aturades a l’A-2 al Bruc cap a Lleida; a la N-340 a l’Arboç i al Vendrell en sentit Tarragona; a la GI-600 a Tordera cap a Blanes; i a la N-260 a Puigcerdà en sentit nord.

Des de dijous fins a divendres al migdia, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 404.620 vehicles, un 99% dels previstos (410.000 vehicles), una xifra superior als 399.017 vehicles registrats durant la Setmana Santa de l’any passat.

Pel que fa a la sinistralitat, durant la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa, no hi ha hagut cap accident mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Dues persones van morir durant la primera fase de l’operació, que va començar el 27 de març.

L’operació tornada d’aquesta Setmana Santa tindrà lloc durant la tarda de diumenge, 5 d’abril, i tot el Dilluns de Pasqua. Es preveu que 595.000 vehicles retornaran a Barcelona i a l’àrea metropolitana quan l’any passat ho van fer un total de 579.848 vehicles. El dispositiu especial de trànsit per Setmana Santa finalitzarà dilluns, 6 d’abril, a les 0 h.