Jornada intensa a l'estació de Sants. Avui no hi havia practicament cap racó sense viatgers o maletes: el vestíbul, les taquilles, les màquines expenenedores de bitllets, les zones d'espera, i evidentment, les andanes. "Anem a Cambrils amb unes amigues, aquestes amigues que tinc aquí darrere." "Me voy a Tarragona, unos días nada más, desde hoy hasta el lunes." Molts dels passatgers que hem trobat aprofiten l'escapada per anara a veure amics o familiars, una manera de sortir de Barcelona sense fer gaire despesa. "Voy a ver a la familia, ya provechamos que ahora es Semana Santa y que ella tiene un apartamento" "Voy a Lerida con mi pareja que ella tiene una tía." Com és habitual per aquestes dates Renfe ha reforçat el servei. L'oferta en les principals rutes de llarga distància s'ha incrementat en un 15%, així com les connexions d'alta velocitat. La ruta entre Madrid i Barcelona, per exemple, disposa aquesta setmana de gairebé 12.800 places addicionals. Per aquesta estació també hi passen aquells que van cap a l'aeroport. "Vamos a Mallorca a pasar dos o tres días." "Aquesta escapada la fem a Londres, perquè vaig viure una temporada allà i per fer una escapada de Barcelona ja va bé." Per a les destinacions més llunyanes, l'avió és l'opció més còmoda i Londres és precisament una de les ciutats europes més sol·licitades, juntament amb París i Roma. Pel que fa als vols intercontinentals, els més demandats són Nova York i Tel-Aviv. Però hi ha moltes possibilitats. "Marxem de vacances de Setmana Santa i anem a Praga." "Anem a Roma perquè el seu germà està allà que té la nòvia que viu allà i anem a passar el cap de setmana." Avui és un dia de força activitat al Prat, amb unes 800 operacions programades, entre arribades i sortides, i més de 140.000 seients.

Com és habitual per aquestes dates, Renfe ha reforçat el servei. L’oferta en les principals rutes de llarga distància s’ha incrementat en un 15%, així com les connexions d’alta velocitat.

La ruta entre Madrid i Barcelona, per exemple, disposa aquesta setmana de gairebé 12.800 places addicionals. També han augmentat els trens que van cap a Galícia, el Cantàbric i Andalusia, una de les destinacions més sol·licitades entre els amants de les processons. Renfe també ha reforçat les línies regionals que van a la Costa Daurada, perquè hi ha qui ja prefereix les destinacions de platja.

Londres, París i Roma

Per als destins més llunyans, l’opció més còmoda és l’avió. Entre les ciutats europees més sol·licitades aquesta Setmana Santa, Londres, París i Roma. Pel que fa als vols intercontinentals, els més demandats són Nova York, Doha i Tel-Aviv.

Durant la Setmana Santa passaran per l’aeroport del Prat 1,5 milions de viatgers. Són dies de molta activitat i les operacions fins i tot s’han incrementat un 0,5% respecte a l’any anterior. Aquest Divendres Sant hi ha 807 vols programats i s’ofereixen 141.737 seients.