Es calcula que en aquesta segona fase de l’operació sortida es mobilitzaran entre un 4 i un 5% més de vehicles que els que van sortir de l’àrea metropolitana la Setmana Santa de 2014. Si l’any passat en van ser 399.017, es preveu que entre aquest dijous a les 15 h i divendres a la mateixa hora marxaran uns 410.000 vehicles.

Aquests s’afegiran als 467.032 vehicles que ja van sortir entre divendres i dissabte passat, coincidint amb l’inici de les vacances escolars i universitàries. Durant la primera fase de l’operació sortida no es van registrar retencions destacades.

Des del Servei Català de Trànsit asseguren que la Setmana Santa és de les èpoques festives amb més volum de trànsit. Com que és la frontera entre els desplaçaments d’estiu i d’hivern, es preveu força mobilitat tant cap a destinacions de platja com de muntanya. Per garantir la seguretat arreu de la xarxa de carreteres, 2.007 agents dels Mossos controlaran i regularan el trànsit.

El dispositiu de mobilitat de Setmana Santa s’acabarà la mitjanit del Dilluns de Pasqua, quan, segons les previsions, tornaran a Barcelona 595.000 vehicles.