Bitllets cap a Andorra, Venècia, o Móra d'Ebre... però també d'altres cap a destinacions més properes. Però tant qui marxa, com qui es queda, ho fa amb el mateix objectiu. "Desconnectar..." "També va bé desconnectar una mica. Hem dit, va anem al Zoo, que fa molt temps que no hi anàvem, i ens ha fet gràcia." Entre els que es queden n'hi ha que no tenen en més remei... "Acabem de tenir una nena fa uns dies i ara estem en període d'adaptació i ens quedem per Barcelona." I els qui ho fan per convicció. "Coses lúdiques per aquí, d'activitats n'hi ha moltes. Hem anat al Tibidabo, al canal olímpic, avui al Zoo." D'altres, en canvi, aquesta Setmana Santa no volen veure la ciutat ni en pintura. "A Barcelona??? No, s'ha d'aprofitar aquests dies per marxar!" I de motius no en falten. "En Niza nos espera un hijo que tenemos que está de Erasmus." "Tenim una segona residència i anem a veure familiars i companys que viuen fora." Els qui es quedin a la ciutat aquests dies ja poden gaudir de més tranquil·litat als carrers. La circulació ha baixat considerablement i no es díficil trobar carrers totalment buits de cotxes. Avui en canvi, és un dia atrafegat i en alguns casos d'aglomeracions per a aquells qui marxen aquests dies de Setmana Santa. Això, com a mínim, fins que arribin a la seva destinació. Una destinació no sempre exòtica. Hi ha qui per sobre de tot ha de mirar per la butxaca. "Vaig a casa la sogra, que és molt barat."

L’estació de Sants és un dels punts més freqüentats en un dia d’operació sortida de Setmana Santa com és aquest dijous. A les andanes hi coincideixen els viatgers que van a altres punts de Catalunya i de l’estat, però també els qui es dirigeixen a l’aeroport per agafar un vol amb una destinació més llunyana.

“A Niça ens espera el fill que viu allà perquè hi està fent un Erasmus.” I d’altres que fan la visita als familiars que viuen més a prop, “anem a un poble molt tranquil, a casa de la sogra, que és més barat”. Més enllà dels trens, els autobusos també són una opció per a molts viatgers per anar a veure la família que viu fora. “Anem a Andorra, a visitar l’àvia, i aprofitarem per esquiar i patinar sobre gel.”

Mentrestant, els carrers de la ciutat, tot i tenir ben poca circulació de vehicles, aquest dijous estaven plens de vianants. “Ens hem quedat a Barcelona perquè fa 10 dies que hem tingut un fill i és el que ens toca.” I també ha estat un dia per fer les visites a la ciutat que no es fan normalment, com ara al Zoo.