Durant el cap de setmana els operaris han fet les tasques prèvies de poda i protecció de l’arbrat i aquest dilluns ja comencen les obres de reforma d’un tram de la Diagonal d’1,3 km. Els treballs de reforma estan dividits en sis fases, que es faran de forma simultània de dos en dos. Primer, es començarà per els dos extrems de l’avinguda entre la plaça de Francesc Macià i el carrer de Muntaner, a la banda muntanya, i entre el passeig de Gràcia i el carrer de Balmes, a banda mar. Es preveu que aquests dos trams estiguin enllestits al mes d’agost.

Amb aquesta reforma, s’aconseguirà ampliar-ne les voreres, crear-hi un carril segregat per a bicicletes tot mantenint el tronc central per a la circulació del transport públic i els vehicles. Se’n mantindrà l’arbrat i s’hi instal·larà enllumenat intel·ligent, Wi-Fi, sensorització, fibra òptica i punts de recàrrega de vehicle elèctric. La totalitat de les obres de la Diagonal està previst que finalitzi el març de 2015 i tenen un cost de 12.249.218 euros.

Afectacions de trànsit

En els propers dies, es produiran canvis en parades d’autobús del sector central i es reubicarà el carril bici a la calçada lateral de manera que es deixarà tan sols un carril de circulació per als vehicles. A més, s’habilitaran aparcaments provisionals per a motos a la calçada lateral per tal de reubicar els cotxes que actualment aparquen al separador de trànsit. Tot i així, les obres no afectaran la circulació de vehicles als carrils del tronc central de l’avinguda.

Pel que fa als autobusos, les obres afectaran dues de les vuit parades d’autobús que hi ha en el tram comprès entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Gràcia. Les línies d’autobús mantindran els recorreguts habituals per l’avinguda i TMB informarà de la ubicació provisional de les dues parades afectades, per on passen les línies H8, V17, 6, 7, 22, 24, 27, 32, 33, 34, 63 i 67.