Hores i hores de reunió que no han servit per acostar posicions entre empresa i treballadors. Aquest dimarts TMB ha posat sobre la taula una proposta segons la qual es compromet a pagar els endarreriments als treballadors en un període de tres anys, però mantenint la congelació del sou. Precisament la congelació salarial s’ha convertit en el cavall de batalla en aquest conflicte i els treballadors aseguren que no acceptaran cap proposta que vagi en aquest sentit. Tot i això, les negociacions es mantenen obertes.

La reunió ha començat després que els representants de l’empresa han arribat tard i han estat escridassats en arribar a la seu del Departament d’Empresa i Ocupació. Per part dels treballadors, hi han anat 12 representants sindicals del comitè de vaga i també hi han assistit els mediadors de la Generalitat.

Els treballadors rebutgen l’oferta de TMB

L’empresa ha ofert pagar els endarreriments salarials acumulats des de 2011 en un període de tres anys, i compensar la congelació salarial amb el pagament dels increments, que ara mateix no pot assumir, repartint les quantitats en percentatges fins a 2014. Tot, lligat a la pròrroga del conveni actual fins a 2013, que mantindria els llocs de treball però contempla la contenció salarial. Els sindicats han rebutjat l’oferta de TMB, s’oposen a la congelació de sou i han presentat una contraproposta en què reclamen que les taules salarials s’actualitzin aquest any i que els endarreriments es paguin abans.

Serveis mínims “que vulneren el dret de vaga”

Atès que l’acord no avança, la reunió mediada pel Departament d’Empresa i Ocupació ha començat a negociar els serveis mínims. “L’empresa està vulnerant el dret de vaga amb els serveis mínims que proposen”, ha assegurat Pere Ramon, president del Comitè d’Empresa de Metro. Els treballadors de metro han proposat els mateixos serveis que va dictar la Generalitat per a la vaga general del 29-S, és a dir, el 25% del servei en hores punta.

Es manté la vaga durant el MWC

La reunió d’aquest dimarts ha arribat l’endemà de dues trobades (metro i autobús per separat amb els representants de l’empresa) que es van tancar sense cap acord.  De moment es manté la convocatòria de vaga anunciada del 27 de febrer a l’1 de març, els mateixos dies en què Barcelona acollirà el congrés de telefonia mòbil, el MWC.