Durant les hores punta, de 8 a 10 h i de 17.45 h a 20 h, la conselleria de Treball de la Generalitat ha establert que s’ha de garantir la meitat del servei, mentre que, en l’aturada de la nit (de 20 a 21 h) els serveis decretats obligaran a la circulació d’un de cada tres combois. Aquests aspectes es tradueixen en un temps d’espera d’entre sis i vuit minuts al matí i entre vuit i 10 a la tarda; a partir de les 20 h poden superar els 16 minuts. Segons TMB, l’oferta no és suficient i alerta que l’aturada també podria afectar el telefèric de Montjuïc.

És la tercera jornada de vaga parcial d’aquest 2016, després de les aturades que van coincidir amb l’enfrontament Barça-Madrid al Camp Nou i el Mobile World Congress. En aquesta ocasió s’ha plantejat just els dies en què se celebra la fira Alimentaria, un saló internacional de gastronomia que reuneix unes 140.000 persones.

Els treballadors del suburbà reclamen un augment de l’1 % del sou i millores de les condicions laborals de cara a la negociació del conveni col·lectiu, que, diuen, està “paralitzat” per la direcció. La plantilla ja ha anunciat que es manifestarà a la plaça d’Urquinaona i farà un recorregut fins a la plaça de Sant Jaume.

Les aturades de dimecres seran a les 9-15 h i les 22-0.50 h, per a les quals la Generalitat ha decretat uns serveis mínims del 30 %, que suposaran un temps d’espera de fins a 16 minuts al matí i 33 a la nit.