Els operaris de Renfe, segons han explicat a BTV Notícies fonts d’Adif, ja han reparat l’avaria que hi havia a l’estació de l’Hospitalet, que no permetia que els trens circulessin amb normalitat. El sistema de seguretat ha detectat una anomalia poc abans de les set del matí i ha bloquejat automàticament els circuits dels semàfors que regulen la circulació ferroviària d’accés i sortida a l’estació, posant-los tots en vermell. Aquest és el sistema habitual quan hi ha alguna avaria que els operaris no aconsegueixen localitzar i s’aplica per evitar possibles accidents ferroviaris. La conseqüència és que ha estat necessari regular la circulació dels combios de forma manual i això ha provocat aturades constants i retards de fins a mitja hora perquè els maquinistes havien de rebre una autorització telefònica en cada semàfor per poder continuar circulant.

Usuaris de Renfe sol·licitant la devolució del bitllet i el justificant per la feina a l'Arc de Triomf. Fotografia: Laura Calvet

Els trens afectats han estat els de les línies R1, en sentit Mataró, Calella i Blanes; l’R3, en sentit Vic i Puigcerdà; l’R4 en els dos sentits i l’R7, en direcció a Cerdanyola Universitat. Per tal de minimitzar-ne l’afectació, el regional de lR12 l’Hospitalet (7.54 h) – Lleida (11.29 h) ha endarrerit la sortida fins a les 9.15 h. L’avaria s’ha solucionat a les 9,25 hores però els retards s’han allargat fins ben entrat el matí.

Nombrosos usuaris han explicat a les xarxes socials la seva experiència. Alguns asseguren haver invertit més de dues hores en fer el trajecte habitual.

— Irene (@RtIrene) desembre 11, 2012